Ezek Európa legfenntarthatóbb úti céljai

Egy többen törekednek tudatosan a fenntartható utazásra. Azoknak, akik ebben a szemléletben válogatják meg úti céljaikat, sokat segíthet a svéd Hemsol napelemek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó cég legfrissebb kutatása.

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség, az Odyssee-Mure Project és az energiaintézet adatait felhasználva a Hemsol megalkotott egy indexet, amely a megújuló energia részarányával, az újrahasznosítás arányával és a szén-dioxid-kibocsátással is kalkulál. Így állították fel a legzöldebb európai országok rangsorát.

A lista élére Norvégia került. Az egy főre jutó viszonylag magas széndioxid-kibocsátás ellenére Norvégia energiájának nagy része megújuló forrásokból származik. Mi több, az ország kormánya elkötelezett amellett, hogy

a fejlődő országok is hozzáférhessenek a tiszta és fenntartható energiához.

A második helyen Ausztria szerepel, köszönhetően annak, hogy Európában ott a legnagyobb a tömegközlekedés utasforgalma. A bronzérmes Finnország lett klímatörvénye miatt. A rangsor ugyanakkor bizonyítja azt is, hogy különösen az észak-európai országok az elkötelezettek a fenntarthatóság iránt.

Ez Európa tíz legzöldebb országa:

  1. Norvégia
  2. Ausztria
  3. Finnország
  4. Izland
  5. Svédország
  6. Észtország
  7. Németország
  8. Luxemburg
  9. Svájc
  10. Szlovénia

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

úti cél | fenntarthatóság | toplista | környezetvédelem | norvégia

FOLYTASD EZZEL

Ezen a 10 repülőtéren a leglátványosabb a leszállás a világon

Hat csodálatos európai nemzeti park, ahol feltöltheted a lelked – és a tüdőd

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram