Ez a város Európa kulturális fellegvára

A százezer főre jutó múzeumok, koncerthelyszínek, színházak és könyvtárak száma alapján rangsorolták az európai városokat.

Mi a kultúra? Nagyjából minden. A gasztronómia, a mindennapi rutin, a múzeumok, a történelem, a művészet, gyakorlatilag tényleg minden, ami körülvesz bennünket, a kultúra valamilyen formája. Éppen ezért nagyon nehéz a városokat rangsorolni a kulturális kínálatuk alapján. A Bounce-nak azonban sikerült.

A százezer főre jutó kulturális létesítmények számát kombinálták a Google hasonló keresési találataival.

A rangsor élére Velence került, ahol százezer főre vetítve 37,94 múzeum, 12,77 könyvtár és 10,45 zenei helyszín található. A szerelmesek városát követte Edinburgh, ahol az ikonikus kastélytól a skót nemzeti múzeumig nagyszerű kulturális felhozatalból lehet válogatni. A harmadik helyen Amszterdam végzett.

A Bounce tanulmánya szerint ez Európa tíz leggazdagabb kulturális élettel rendelkező városa:

Velence, Olaszország
Edinburgh, Egyesült Királyság
Amszterdam, Hollandia
Firenze, Olaszország
Milánó, Olaszország
Párizs, Franciaország
Prága, Csehország
Zürich, Svájc
Dublin, Írország
Róma, Olaszország

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

múzeum | Európa | könyvtár | kulturális élet | bounce

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom