Soha nem találnád ki, hol épül meg Európa leghosszabb függőmedencéje

Nem Párizs. Nem London. Nem Berlin. Valószínűleg sosem hallottál erről a városról.

A leggel kezdődő építészeti projekteket rendszerint a világ legnagyobb városai tudhatják magukénak, általában metropoliszokhoz köthető cégek, városvezetések elég ambíciózusak, hogy nagyszabású projekteket valósítsanak meg. Joggal gondolhatnánk, hogy Európa leghosszabb függőmedencéje – amely túlnyúlik az épületszerkezeten – valamelyik nagyvárosban kap helyet. A Clavel Arquitectos építésziroda épületén található medence azonban egy olyan városban épült meg, amelyik csak a tizenegyedik legnagyobb saját hazájában.

Ez a spanyolországi Murcia.

Az Odiseo kaszinó és bevásárlóközpont jelenleg még építés alatt van, de a stúdió alapítója már felavatta a medencét egy rövid sétával.

A medence teste egyébként az épület mindkét oldalán húszméternyire lóg ki az épület síkjából, ezzel pedig az építők szerint az "Európa legnagyobb függőmedencéje" cím büszke birtokosává vált.

clavel arquitectos | odiseo | murcia | spanyolország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom