Ezek lesznek az idén Európa legjobb vonatútjai

Reneszánszát éli az európai vonatközlekedés, az idei év pedig számos izgalmas úttal kecsegtet. A Lonely Planet összeállításában olyan vonatutakat válogatott össze, melyek garantáltan felejthetetlen emlékeket generálnak.

Bécs–Milánó a Nightjettel

Az osztrák vasúti társaság által üzemeltett Nighjet Bécsből egyenesen Milánóba visz, miközben áthalad a ligúriai La Spezia kikötővároson. Onnan aztán további zseniális utakra indulhatunk, például felkereshetjük a Cinque Terre színes falvait is.

Prágából Zürichbe

Az utóbbi években Zürich egyre inkább az éjszakai vasúti közlekedés csomópontjává vált, melyet a cseh vasúttársaság által üzemeltetett Copus Drezdán és Lipcsén keresztül összeköt a csodálatos Prágával.

Holyhead-London

A North Wales Line a világ egyik legrégebbi vasútvonala, melyet 1844 és 1850 között építettek és amely az északi part festői vidékén halad végig, hogy összekösse Dublint és Londont. Nemrégiben négy további vonallal bővült a hálózat, amely immár Északnyugat-Anglia és a Észak-Wales vasút fejlesztésének részét is képezik.

Hamburgból Stockholmba

Szeptembertől újra indulnak a közvetlen éjszakai vonatok Hamburgból Stockholmba, miután egy ideig szabályozási problémák miatt a svéd állami vasúttársaság legtöbb kocsiját nem engedték át Dánián. A fantasztikus utazások fénypontja az éjszakai átkelés Öresund hídon.

Keresztül Spanyolországon

Az új nagysebességű Iryo szabályosan felrázza a spanyol vasúti közlekedést, hiszen a vonatok gyorsak, kényelmesek, és a Trenitalia Frecciarossa személyvonataihoz hasonló négyosztályos szolgáltatást kínálnak.

Montreux-ból Interlakenbe

A GoldenPass Express Montreux-ból a Genfi-tó partjáig vezető útja talán mind közül a legfényűzőbb, hiszen látványos hágókon és lenyűgöző alpesi tájon halad keresztül. Ráadásul mostantól átszállás nélkül közlekedhetünk általa Spiez és Interlaken Ost felé is.

(Forrás: schengenvisainfo.com, fotók: Getty)

hálókocsis vonat | utazás | éjszakai vonat | vonatút | vonat

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom