Európa legszebb karácsonyi vásárai, melyek remélhetőleg idén ismét megnyitják a kapuikat

Fabódékra hulló hó, karácsonyi zene, forralt bor, ünnepi hangulatban nézelődő vidám forgatag – ilyen egy tökéletes karácsonyi vásár. Vajon idén már önfeledten lehet benne részünk?

Ma már szinte minden nagyobb európai város megrendezi a maga nagyszabású adventi eseményét, persze akkor, ha a bizonytalan járványhelyzet megengedi azt. Összegyűjtöttük az Euronews nyomán azokat az adventi vásárokat, amelyek garantáltan elvarázsolnak mindenkit.

Madeira, Portugália

Hóesésre nem számíthatunk Madeira karácsonyi vásárán, csodálatos fényjátékra, ünnepi hangulatra, remek borkóstolókra és pazar gyümölcslikőrökre azonban bőséggel. Az Avenida sétányain egészen új arcát mutatja meg az adventi készülődés, a hangulat pedig pontosan ettől egyedi.

Prága, Csehország

Prága egész évben csodálatos, de karácsonykor valami misztikum veszi körül. Az Óvárosban sorakozó piaci standok kézműves termékek sorát vonultatják fel a fúvott üveggolyóktól kezdve egészen a fajátékokig. Közben varázslatos élő zene szól, és lépten-nyomon kis vendéglők várják, hogy autentikus ételekkel kínálhassanak bennünket.

Vilnius, Litvánia

A vilniusi karácsonyi vásárnak egyedi karácsonyfája adja meg az alaphangját, erősen ajánlott azonban valóban komolyan venni a réteges öltözködést, ellenkező esetben csak kellő mennyiségű forralt bor tud majd átmelegíteni.

Érdemes kitekinteni a karácsonyi forgatagra a katedrális kilátójából, de alternatív városnézésre is indulhatunk a vilniusi karácsonyi vonaton.

Manchester, Egyesült Királyság

A manchesteri karácsonyi vásárban az ország legkiválóbb kézműveseivel és gyönyörű munkáikkal találkozhatunk, emellett rengeteg étel és ital közül válogathatunk.

Malaga, Spanyolország

Malaga a karácsony ízig-vérig spanyol ünneppé alakítja, hiszen míg tradicionális felvonulásuk zajlik,  mantecardót, marcipánt, vagy borrachuelos péksüteményeket kóstolhatunk.

A város büszkesége egyedülálló betleheme, ahol mindenképpen érdemes készíteni néhány szelfit.

Köln, Németország

Teljesen bizonytalan, hogy meg tudják-e rendezni az idei karácsonyi vásárokat Németországban, pedig számos nagyváros ad otthont látványos adventi eseménynek. A Kölnben megrendezett karácsonyi vásárnak az óriási karácsonyfa színes fényjátékai és bódésorában megbújó kézműves kincsek adják meg az egyedi hangulatát.

Strasbourg, Franciaország

Franciaország legrégebbi karácsonyi vására miatt tartják Strasbourgot az ünnepi időszak fővárosának, ahol mindenki megtalálja a számára legcsodálatosabb kikapcsolódást. Korcsolyázhatunk a jégpályán, megkóstolhatjuk a helyi gasztronómiai remekeit, elveszhetünk a végtelen forgatagban, és vadászhatunk különleges karácsonyi meglepetésekre is.

Tbiliszi, Georgia

A tbiliszi karácsonyi vásár több szempontól is különleges. December 25-től január 14-ig tart az ortodox karácsony miatt, másrészről január 7-én zajlik a híres Alilo felvonulás, amikor a legnagyobb felekezetek haladnak át a városon, hogy élelmiszereket gyűjtsenek, amiket aztán a rászorulók között osztanak szét.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty Images, Unsplash, Manchester Christmas Market hivatalos Facebook-oldala)

karácsony | vilnius | utazás | köln | prága

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom