Nem mindennapi kalandokat rejtenek Európa vizei

A víz maga az élet, hiszen elengedhetetlen az emberek, az állatok és a növények számára. A víz ugyanakkor lehetőség is a kikapcsolódásra, a szórakozásra, a pihenésre, a természet kincseinek megismerésére. Összeállításunkban olyan természetes vizeket mutatunk be Európából, amelyek rendkívül látványosak és remek programlehetőségeket is kínálnak az aktív pihenést keresőknek.

Titkos lagúna, Izland

A Titkos lagúnát 1891-ben használták először vízforrásként. Úgy tudni, ez Izland legrégebbi fürdője.

A kénben gazdag termálvizet egy közeli gejzír biztosítja, amely néhány percenként újra és újra kitör.

Tara-folyó, Montenegró, Bosznia-Hercegovina

A Tara-folyó Montenegrón, és Bosznia-Hercegovinán halad keresztül, miközben csodálatos hegyeket érint.

A Tara kanyonja az UNESCO Világörökség részét képezi, mely egyébként egy különleges élővilágnak is otthona.

Bledi-tó, Szlovénia

A Júliai-Alpokban található Bledi-tó romantikus környezetének köszönhetően a nászutasok kedvenc célpontja.

A tavon csónakázásra is nyílik lehetőség, a környék hegyeiben pedig páratlan kirándulóutak találhatók.

Bornos-víztározó, Spanyolország

A természetvédelmi területen számos veszélyeztetett madárfaj él.

A Bornos-víztározó természetes medencéje kristálytiszta vízzel rendelkezik, ami tökéletes körülményeket biztosít az úszáshoz és a horgászathoz.

Valsan-folyó, Románia

A romániai Vidraru-tóba tartó Valsan-folyó egy élő kövület otthona.

Ott él ugyanis az aspréta, amely egy évmilliók óta létező hal, ami csak a folyó egy kilométeres szakaszán található meg, mivel a vízgátak és egyéb környezeti hatások másutt már kiirtották.

Mardalsfossen, Norvégia

A 705 méter magas Mardalsfossen Európa egyik legmagasabb vízesése, melyet lenyűgöző táj vesz körül.

Comói-tó, Olaszország

Az Alpok lábánál található Comói-tó Olaszország harmadik legnagyobb, megdöbbentő 425 méteres mélységével azonban Európa egyik legmélyebb tava.

Caragh-folyó, Írország

Írország egyik legfontosabb lazachorgász-pontja, a Caragh-folyó, amely különleges természetvédelmi területként van számon tartva a közeli Killarney Nemzeti Parkkal egyetemben.

Duna-delta, Románia

A Duna-delta területe 580 000 hektárra tehető. Ott található Európában a legnagyobb mennyiségű halfaj, így a terület a kontinens egyik legjobban védett vízi útjának számít.

A világ egyik leggyakrabban fotózott vízesése a Niagara, a legnagyobb pedig a Viktória. Van azonban még számos olyan csodálatos zuhatag, amely garantáltan megbabonázza a hobbifotósokat és a profikat is. Ezeket gyűjtöttük össze itt.

(Fotók: Getty Images)

| pihenés | utazás | vízesés | víz

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom