Ebben a két európai országban elhalmozzák szabadnapokkal a munkavállalókat

Az uniós országokban a cégeknek legalább húsz napnyi fizetett szabadságot kell biztosítaniuk egy évben, de vannak tagállamok, amelyek ennél nagyvonalúbbak.

Az Unióból tizennyolc országban kínálják a minimum húsz napot. Magyarország mellett Belgium, Bulgária, Horvátország, Csehország, Észtország, Finnország, Németország, Görögország, Írország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Hollandia, Lengyelország, Lengyelország, Románia, Szlovákia, Szlovénia és Spanyolország tartozik ezek közé, az EU-n kívül pedig Svájcban is ennyi a keret.

Ausztriában, Franciaországban, Luxemburgban, Svédországban és Dániában viszont évente legalább huszonöt szabadnappal gazdálkodhatnak a munkavállalók, míg Nagy-Britanniában legalább 28 napot kell biztosítani, de ebbe beleesnek egyes munkaszüneti napok is.

Ami a munkaszüneti napokat illeti: 2020-ban ezek száma Görögországban volt a legalacsonyabb, mindössze hat, míg Lettországban, Litvániában és Szlovákiában tizenöt napot kaptak az emberek. A legtöbb tagállamban tíznél több a munkaszüneti napok száma, az uniós átlag 11,7 nap volt 2020-ban.

Ha a fizetett szabadságot és a munkaszüneti napokat összevetjük, 2020-ban a Görögországban dolgozók jártak a legrosszabbul 26 nappal, míg Ausztriában és Máltán majdnem két héttel többnek, 38 napnak örülhettek a lakosok. Az uniós átlag 33 nap, Magyarországon 2020-ban ez 31 nap volt.

Idén viszont szerencsénk van, mert egyetlen ünnepnap sem esik hétvégére, szóval ez a feltétel már adott a pihenéshez.

 (Forrás: Euronews, képek: Unsplash)

munkaszüneti nap | szabadnap | fizetett | szabadság | nyaralás

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom