Érdekes összefüggésekre bukkant egy cég, miután megvizsgálta az európai repülőjegyárakat

A ForwardKeys adatelemző cég elvégzett egy felmérést azzal kapcsolatban, hogyan alakultak majd a repülőjegyárak a múlt hónapban az előző év augusztusához képest.

A kutatásban négy fő európai küldőpiacra, az Egyesült Királyságra, Franciaországra, Németországra és Hollandiára, valamint négy jelentős célterületre, Spanyolországra, Olaszországra, Görögországra és Portugáliára fókuszáltak.

A négy nyugati és északi küldőállamból a déli, mediterrán vidékre induló járatok többségére múlt hónapban több mint 15 százalékkal olcsóbban lehetett jegyet szerezni, mint 2019 augusztusában.

Ezek közül is a legjobban az járt, aki az Egyesült Királyságból utazott Görögországba, itt 35 százalékot is elérte az árcsökkenés;

de 25 százalékkal olcsóbban vehetett jegyet az is, aki az Egyesült Királyságból repült Spanyolországba és Olaszországba; Németországból Görögországba és Portugáliába; Franciaországból Görögországba; illetve Hollandiából Spanyolországba.

Az első oszlop a britek, a második a franciák, a harmadik a németek, a negyedik a hollandok utazási preferenciáit vizsgálja; a színek pedig a célterületekre utalnak: világoskék – Spanyolország, narancssárga – Olaszország, sárga – Görögország, sötétkék – Portugália

A megvizsgált útvonalak közül csupán egy drágult a tavalyi évhez képest:

akik Németországból utaztak Olaszországba, azok többet fizettek, mint tavaly, ennek az oka pedig a fapados járatok tömeges megszűnése volt.

Olivier Ponti, a ForwardKeys elnökhelyettese szerint a kereslet a tavalyi évhez képest nyolcvan százalékkal esett vissza, és hiába is próbálkoznak a légitársaságok elérhetőbb árakkal és különféle promóciókkal, az utasok repülési kedvére negatívan hatnak a járvány gazdasági következményei, az aktuális fertőzöttségi szint, valamint az országonként eltérő biztonsági előírások, amelyek akár egyik hétre a másikra megváltozhatnak.

Ez is érdekelhet:

Kecskemétre is leszállhatnak ezentúl a Wizz Air gépei

Ez a légitársaság és a Magyar Honvédség együttműködési megállapodásának egyik pontja.

(Forrás: Impactpub, Turizmus.com, ForwardKeys; borítókép: Getty Images)

görögország | portugália | Anglia | repülőjegy | egyesült királyság

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom