Hálókocsis vonat köti össze jövő hónaptól Európa két kulturális fellegvárát

A Berlint Brüsszellel összekötő European Sleeper a jövő hónaptól Drezdába és Prágába is eljut.

Reneszánszukat élik az európai éjszakai vonatutak, mivel a repülőgépekhez képest sokszor olcsóbb, de mindenképpen környezetbarátabb és kényelmesebb alternatívát nyújtanak. A European Sleeper tavaly indított járatot Brüsszel és Berlin között, a jövő hónapban pedig a vasúttársaság még tovább bővíti szolgáltatását.

Az új útvonal a kontinens két kulturális fellegvárát, Brüsszelt és Prágát köti majd össze.

A European Sleeper Brüsszel-Prága útvonala tulajdonképpen a Brüsszel-Berlin út a meghosszabbítása. Jelenleg a Good Night Train állomásai Antwerpenben, Rotterdamban, Amszterdamban és Berlinben vannak. Az új járat Drezdában is megáll majd, mielőtt befut Prágába.

A teljes út várhatóan tizenöt órát vesz igénybe, Brüsszelből 19:22-kor indul, Prágába pedig másnap 10:56-kor érkezik.

Az első Brüsszelből Prágába tartó járat március 25-én indul. A vonat kezdetben hetente kétszer, hétfőn és szerdán fog indulni, de 2025 márciusától várhatóan naponta közlekedik. A European Sleeper azt tervezi, 2026-ig Amszterdamtól egészen Barcelonáig is eljuttatná utasait.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

european sleeper | drezda | éjszakai vonat | prága | vonatút

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom