Ez a megoldás fogja biztonságossá tenni a repülést a jövőben

Legalábbis is így gondolja egy 1972-ben alapított olasz tervezőiroda.

A koronavírus okozta gazdasági válság egyik legnagyobb áldozata kétségkívül a légi közlekedés. A legnagyobb légitársaságok is arra várnak, hogy masszív gazdasági mentövvel kimentsék őket, és lesznek, amelyeknek ez is kevés lesz az életben maradáshoz. Nemcsak az fog megváltozni, hogy kikkel repülünk – pontosabban, kikkel nem –, hanem az is, hogy miképpen.

Az elmúlt hetekben a számtalan bizonytalanság közepette egy dolog tűnt biztosnak: az, hogy nem fogunk ugyanoda visszatérni, ahol a vírus előtt voltunk. A repüléssel kapcsolatban is rengeteg verziót emlegetnek, ezek közül nem egyről a Roadster is írt. Most itt egy újabb olyan elképzelés, ami talán bepillantást nyújthat, milyen lesz a posztcovid utazási élmény.

Az egyik elsődleges cél, hogy az utasok biztonságban érezhessék magukat, ez némileg ellentmond a közösségi távolságtartás alapelvének, hiszen a géptörzsben az utasok nem tudják egymástól tartani a két métert, sőt, lássuk be, a húsz centimétert sem. Eredetileg az Aircraft Interiors Expón mutatták volna be idén tavasszal Hamburgban, de az eseményt természetesen törölték a járvány miatt. A napokban azonban a világhálón tették közzé a projektjüket, amely nem más, mint egy három részből álló ülés, amelynek a középső egységét megfordították.

A legfontosabb, hogy egy plexifal választja el egymástól az utasokat, a folyosó mellett ülőket is védi egy, ezzel az ott közlekedő forgalomtól is izolálva vannak. Egy másik projektjük a Glassafe névre hallgat, itt egy plexibúra fedi minden ülés tetejét, ami elválasztja egymástól az egymás mellett ülőket.

Kérdéses, mennyire hatékony megoldás ez a repülőgépek szűkös utasterében, noha kétségtelenül kényelmesebb, mint maszkot viselni a repülés teljes időtartama alatt.

légiközlekedés | repülés | aviointeriors

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom