Ez a portugál ház olyan mint egy Fernando Pessoa-vers

A legszomorúbb napba is napfényt csempész ez a portugál ház. És egy kis léleksimogató költészetet.

Fehérre meszelt kőfallal épült meg Grândola városának közelében, kopár és gyönyörű domobokon ez a nyaraló Portugáliában. A Casa da Volta, azaz A visszatérés otthona névre keresztelt ház az alcáçova, vagyis a portugál erőd- és menedéképületek szerkezetéből merít, a végeredmény pedig egy olyan szép, békés, fehér és végtelen otthon, amiről a portugál költő, Fernando Pessoa pár rövid verse jutott eszünkbe. Most ezekből írunk párat a képek közé.

Alszom, és sem szellő, sem ember nem szakítja félbe azt, amit nem gondolok. Ugyanúgy álmodom, ahogyan élek.

Mert semmi sem az, ami: az álmok mindig álmok. Ezért nem szabad semmit sem megérinteni.

Könnyű, könnyű, nagyon könnyű,
Könnyed szellő lengedez,
Tovalibben súlytalan.
És én nem tudom, mit gondolok,
És nem is akarom kitalálni.

(Építészek: Promontorio & João Cravo, fotók: Luis Viegas)

fernando pessoa | ház | portugália | portugál | vers

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom