Ez az art deco otthon egy pillanat alatt elvarázsol

Stephan Weishaupt Németországban született, Torontóban alapított kortársbútor-showroomot, és Miamiban vett lakást. Nem akármilyet, és nem akárhogyan rendezte be.

„A kifogástalan modernista darabok kincsestára”

– ez Weishaupt otthonának esszenciája, és ha valaki, hát ő tudja, miről beszél. Amíg csak vissza tud emlékezni, megszállottja volt a bútoroknak, nem meglepő tehát, hogy végül eljutott Kanadáig, ahol megalapította az Avenue Road showroomot.

Mivel azonban igazi világpolgár, nem horgonyzott le kizárólag Torontóban: 2013-ban vett egy házat Miamiban – egy 1932-es art deco épületet, amelyet aztán gondosan felújított és bebútorozott.

Most pedig elmondja, hogyan varázsolta újjá a lakást; az egyik kulcs például az eredetileg is meghatározó ívelt portálablakok érvényre juttatása, ahonnan egyenletes szórt fény árad a Weishaupt élete során összegyűjtött tárgyak legkiválóbbjaira. Persze a lakásban mindenhol találni szokatlan darabokat, illetve a Weishaupt szakterületének számító századközepi dizájn csúcstermékeit.

Ez is érdekelhet:

Amerika kedvence lett a születésekor kigúnyolt art deco épület

Az Empire State Building New York egyik klasszikus épülete, Amerika nagyságának szimbóluma, ami ma is hat: nemrég például újragondolták római kori és brutalista épületként is.

otthon | lakás | design | miami | bútor

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom