Ez a cseppnyi üzlet a Gozsdu Udvarban visszavisz a boldog békeidőkbe

Megnyitotta harmadik fővárosi üzletét a Bomo Art Petit, amely a meglévő boltjaik esszenciája. A Gozsdu Udvar szomszédságában, a Síp utca forgatagában egy olyan üzletet rendeztek be, ahol a Bomo legjava kapható, kiegészítve különleges könyvekkel, írószerekkel, tintákkal és 3D-s papír földgömbökkel.

A Bomo Art Budapest név mögött kiváló, lelkes munkatársak alkotta kézműves manufaktúra áll, akik igyekeznek szorosabbra fűzni ember és könyv kapcsolatát, felébreszteni az alvó alkotásvágyat.

A Bomo Art szeme előtt folyamatosan az a törekvés lebeg, hogy termékeikkel örömet szerezzenek a leendő naplótulajdonosoknak.

A Bomo Art Budapest nemcsak elnevezésében és székhelyét tekintve kötődik a fővároshoz, hanem papírjain is visszaköszönnek a város jellegzetességei.

Megjelenik például az Opera, a Gresham-palota, a Várkert Bazár és még megannyi más, csodás fővárosi épület apró részlete, s a város térképe is az ívek díszévé vált. A boldog békeidők hangulatát idézik a régi plakátok, képeslapok, kották motívumai, valamint a hazánk nagy művészeivel büszkélkedő papírok is.

Boldizsár Károly, a Bomo Art Budapest alapítója gyerekkora óta a papír szerelmese. Amikor egy nyomdában beleszippantott a címkék, cetlik összetéveszthetetlen illatába, megérintette valami. Véletlenek sorozata után végül szakmailag is a papírok világába csöppent, a mai napig megdobban a szíve, amikor kikerül a nyomdából egy-egy frissen kinyomott Bomo csomagolópapír. Hollósi Évával 2000-ben találtak szerencsésen egymásra, aki Károly megálmodott tervei alapján életre kelti a mintákat a papíron.

A csöppnyi, tizenkét négyzetméteres új boltocska igazi ékszerdoboz lett, ahol öröm böngészgetni az izgalmas vászon- és bőrkötésű naplók közül. Személyre is szabhatjuk a vásárolt naplót: miután a Kingsley betű-dombornyomó masinát üzembe helyezték, mindjárt helyben bőrkötésbe lehet nyomni a betűkészletből kiválasztható rövid szöveget (például monogramot).

A Síp utca 24. szám alatti kis bolt azért is különleges, mert ott volt a bábkészítéssel, játéktervezéssel foglalkozó Manufaktor Artlabor, amit felújítottak. Átvevőpontjuk továbbra is megmarad.

Ez is érdekelhet:

Ezen az öt budapesti helyen mindig lehet találni valami izgalmas dolgot

Inspiráló, előremutató, dizájnpozitív helyek, ahová mindig szívesen betérünk.

(Fotók: Gosztom Gergő)

könyvek | békebeli | üzlet | Bomo Art Budapest | budapest

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom