A Madison Square Parkból, egy kis mozgó kocsiból indult a Shake Shack története, még 2004-ben. Nem is volt ez olyan régen, pláne, ha azt vizsgáljuk, hogy a városnak több olyan delije van, amely már elmúlt százéves. A kis kocsiból viszont hamar a csúcsra törtek, és Amerika kedvenc burgereit árulják. Mi több, nemzetközi franchise lett a Shake Shack, már Kínától Angliáig mindenhol megtalálni a minőségi gyorsétteremláncot. New York-i központi irodájukat mutatjuk most meg, amit simán néznénk bisztrónak, annak ellenére, hogy egy irodáról van szó. A belsőépítészi megoldásokat a Michael Hsu Office of Architecture-nek köszönhetjük.
Ha még nem lenne elég magában az indusztriálissal vegyített nordic dizájn, akkor vegyünk néhány extrát, amit minden bizonnyal belefogalmaznak az álláshirtedéseikbe is. Itt találjuk a kísérleti konyhát, ahol az új Shake Shack fiomságokat tesztelik. A városlakók nagy bánatára ide csak a cég dolgozói léphetnek be, nincs lakossági étkeztetés, valódi laboratóriumot képzeljünk el.
A West Village-i iroda vicces módon épp egy Varck Street-i Mc Donald's-ra néz az egyik oldalon, de egy másik ablakából nem mást bámuhatnak a megfáradt dolgozók, mint az Empire State Buildinget, a város egyik szimbólumát. Nem rossz panoráma!
A tágas irodában egész nap halk zene szól, és próbáltak minden részletet úgy kialakítani, hogy a 165 dolgozó szeressen bejárni dolgozni. Megkönnyíti a workflow-t a konyhában csapolható sör, a rengeteg növény, és a tudat is, hogy hétről hétre vagány új ízeket tesztelhetnek.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Chase Daniel)
shake shack | design | burger | dizájn | amerika | belsőépítészet
Otthonos minimalizmus, avagy egy stílusos családi ház Szombathelyen
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!