Egyre többeket érint az ételallergia, azok azonban, akik tej-, tojás- vagy gluténérzékenyek, ugyanúgy szeretik a finom süteményeket, mint bárki más. Szerencsére egyre több olyan cukrászda működik az országban, amely kifejezetten az ételallergiások kedvében jár. Ezek közül válogattunk.
Naspolya Nassolda – Budapest
A Naspolyda Nassolda Magyarország első raw vegan cukrászdája, amely egyszer és mindenkorra száműzte a lisztet, a tojást és a tejet is.
Különleges desszertjeikben a főszerepet a gyümölcsök és olajos magvak kapják, a sütemények elkészítése során pedig arra törekednek, hogy főzés, sütés, párolás nélkül, az alapanyagok teljes tiszteletben tartásával alkossák meg édességeiket. Az egyik legnépszerűbb tortájuk a mákos citromtorta, amely kellemes fanyarságával garantáltan mindenkit levesz a lábáról.
Vital Cafe & Bistro – Győr
A különleges kávézó és bisztró létrehozását a kávézás és a gluténmentes sütemények iránti szeretet mozgatta.
A kínálatban kompromisszumok nélkül megtalálhatja mindenki a számára leginkább megfelelő desszertet, hiszen vannak tej-, tojás-, adalék-, cukor- és gluténmentes finomságaik is.
Süti, nem süti – Szeged
A Tisza Lajos körúton, frekventált helyen található a szegedi ételérzékenyek földi paradicsoma, a Süti, nem süti, ahol a parádés desszertek mellé finom kávék, és sokféle smoothie közül is választhatunk.
Kihagyhatatlan kreációjuk a ricotta mousse erdei gyümölccsel és a mangó mousse maracujával.
Ráadásul Szegeden a sütemények mellé koncertélmények is járnak, az akusztikus örömzenélés kicsiket és nagyokat is elvarázsol.
Ez is érdekelhet:
cukrászda | tojásmentes | mentes | lisztmentes | torta | édesség
Otthonos minimalizmus, avagy egy stílusos családi ház Szombathelyen
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!