Októberben sokat utaztunk, leginkább ezekre a helyekre mentünk

Jó hónapot zárt a belföldi turizmus.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) közleményében az áll, az őszi szünetre megélénkülő belföldi vendégforgalomnak is köszönhető, hogy októberben 627 ezer vendég érkezett a magyarországi szálláshelyekre, közülük 591 ezer volt hazai. A szálláshelyek 1,6 millió vendégéjszakát regisztráltak, ebből 1,4 milliót belföldi utazók töltöttek el.

Budapest, Hajdúszoboszló és Eger volt a legnépszerűbb turisztikai célpont.

A tavaly októberi belföldi vendégéjszaka-szám nyolcvanhét százaléka valósult meg idén októberben. A tizedik hónapban érkezett összes vendég kilencvenegy százaléka ismét vidéki szálláshelyekre utazott, és ott 1,4 millió vendégéjszakát töltött el. A vidéken megszálló vendégek kilencvenhat százaléka volt hazai, ők a vidéki vendégéjszakák kilencvenkét százalékát adták.

A vidéki szálláshelyek közül – szeptemberhez hasonlóan – ismét a szállodák voltak a legnépszerűbbek, az összes vendégéjszaka csaknem felét, negyvenkilenc százalékát töltötték el itt az utazók. További harminchárom százalékot egyéb és magánszálláshelyeken, tíz százalékot panziókban, négy százalékot pedig közösségi szálláshelyeken.

A Balaton turisztikai térség mellett – ahol az összes belföldi vendégéjszaka tizenkilenc százaléka csapódott le az elmúlt hónapban –, a hazai vendégek körében a Mátra-Bükk (tizennégy százalék) és a Budapest környéke (nyolc százalék) turisztikai térségek, valamint a főváros (kilenc százalék) voltak a legnépszerűbbek.

A külföldiek körében továbbra is Budapest volt a legkedveltebb, az összes külföldi vendégéjszaka negyvennégy százaléka itt realizálódott. Ezt követően Budapest környéke (hét százalék), valamint Debrecen és térsége (hét százalék) voltak a leglátogatottabbak a külföldi vendégéjszaka-számok alapján.

Az októberre hatályos rendelkezések alapján turisztikai céllal csak a visegrádi négyek országaiból érkezhettek külföldiek Magyarországra. Üzleti, tanulmányi vagy egészségügyi ellátási céllal azonban más országok állampolgárai is beléphettek. Ezért is lehetséges, hogy az októberi adatok alapján a legtöbb külföldi Ukrajnából, Németországból, Romániából, Dél-Koreából és Ausztriából érkezett – áll a közleményben.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Pixabay, Getty Images)

hajdúszoboszló | célpontok | legnépszerűbb | itthoni | budapest

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom