Ezekre a helyekre lehet most utazni karanténkötelezettség nélkül

Közeli és távoli országokat ajánlunk.

Több olyan ország van, ahol jelen állás szerint nemhogy karanténba nem kell vonulni megérkezéskor, de még negatív PCR-tesztet sem kérnek. A Petrazworld összegyűjtötte azokat a helyeket, ahová most különösebb procedúra nélkül beutazhatunk.

Indulás előtt azonban mindenképpen érdemes tájékozódni az aktuális szabályokról, hiszen a helyzet napról napra változhat.

Szintén lényeges tudnivaló, hogy Magyarországra érkezéskor továbbra is érvényben van a kötelező tíznapos karantén, melyet két darab, 48 órás különbséggel elvégzett, negatív PCR-teszttel lehet kiváltani.

Az összeállításból kiderül, hogy 72 óránál nem régebbi negatív Covid-teszttel lehet belépni Spanyolország és a Kanári-szigetek területére. Zanzibár, Dominika, Mexikó és a közeli Montenegró, valamint Bosznia-Hercegovina azon kevés helyek egyike, ahol teljes teszt- és karanténkötelezettség nélkül élvezhető egy januári pihenés.

A Maldív-szigeteken egy darab negatív PCR-tesztet kell bemutatni érkezéskor, amely 96 óránál nem régebbi keltezésű, a Budapestről öt óra alatt elérhető Dubajban elég egy 96 órával előbb készült negatív Covid-teszt.

Bővebb információk itt.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Petrazworld, fotók: Pixabay)

helyek | beutazás | utazás | covid-19 | karantén

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom