Ezért költöznénk Budapest legkapósabb kerületének új lakóparkjába

Ha álmatlanul forgolódós éjszakákat talán nem is okoz, de a fiatal családosok fejében ezernyi kérdőjelet generál az otthonteremtés koncepciója. Az alábbiakban ezért körbejárjuk kicsit a témát, megvizsgáljuk a legfontosabb szempontokat, és a végén adunk egy ígéretesnek tűnő tippet is. 

Megértjük az otthonkeresőkben szüntelenül kavargó gondolatokat, hiszen a fészekrakás megtervezésekor számtalan aspektusból kell mérlegelni (maradjanak közel a belváros pörgéséhez? Vagy legyen inkább a nyugalmasabb vidék?), aztán adott esetben egész életet meghatározó dolgokról dönteni.

Bármelyik mellett húzzák be az ikszet, valamelyik álomkép vélhetően apró darabokra törik. Kivéve talán akkor, ha Budapest legfelkapottabb kerületét választják, melynek nemcsak első, hanem második ránézésre is megvan mindene.

Ipartelepből kertvárosi miliő

Évtizedekkel korábban még Budapest egyik legfontosabb munkahelyi zónájaként tündökölt a 13. kerület, majd ipari üzemek helyett irodaházak, bájos zöldterületek, szolgáltató intézmények és újszerű lakóparkok otthona lett. A gyárak bezárásával igényesebbé és gondozottabbá vált a környezet, a közeli Duna felől érkezők friss fuvallatok pedig tisztábbá tették a kerület levegőjét.

Egy trendi, élettel teli, vibráló városrésszé változott, ahol a fiatalok és a családosok mellett az aktívan élő idősebbek és egyedülállók is szívesen kezdenek új fejezetet.

Egy perc és ott vagyok

Amikor a megfelelő otthon után kutakodunk, elsők között vizsgáljuk meg a ház vagy lakás elhelyezkedését. Megannyi tényezőt kell ilyenkor figyelembe venni, legyen szó pihentető zöldterületekről, szórakozást kínáló intézményekről, alapvető szolgáltatásokról vagy sportolási lehetőségekről. A 13. kerületről pedig kijelenthetjük, az esélyesek nyugalmával indulna egy képzeletbeli Keressük az ideális budapesti lokációt! versenyen.

Vegyük mindjárt az újjászülető Ferdinánd negyed egyik eldugott utcáját, amit elsőre talán nem is írnánk fel a favoritok közé! A Szabolcs utca a Dózsa György út és a Nyugati pályaudvarhoz közeli Lehel utca szomszédságában helyezkedik el,

vagyis két fontos közlekedési csomópont mellé máris kitehetjük a pipát.

Ha már Nyugati, onnan csupán néhány lépés a szolgáltatás és szórakozás szempontjából megkerülhetetlen WestEnd City Center, amennyiben viszont a zsizsegés helyett a csend után áhítozunk, a Szabolcsból pillanatok alatt a Városliget nyugalmat árasztó fáinak ölelésében találhatjuk magunkat. Ez csak kettő az autóval vagy tömegközlekedéssel gyorsan megközelíthető helyek közül, és akkor még nem szóltunk az utcából szintén percek alatt elérhető csodálatos Margitszigetről, a Dagályfürdőről, a Hősök teréről, a Duna-partról, vagy a már negyedórás sétával megkapható Újlipótvárosról.

Pezsgés a szomszédban

Ott hagyták ránk a főváros legnagyobb városépítészeti értékeit, de Újlipócia nem csupán a házak miatt tűnik kívánatosnak. Budapest legattraktívabb övezetének mondható, egy csupaszív és színes városrész, ahol egymást váltják a

  • hangulatfestő kávézók
  • az elfeledett mesterségeket hirdető cégérek
  • az egyediségeket áruló butikok
  • a trenddiktáló bisztrók és éttermek
  • a manapság oly’ népszerű reggelizők

Mindent összevetve tehát, elhelyezkedését tekintve ideálisnak tűnik a még épülő-szépülő Szabolcs utca, de joggal vetődhet fel a kérdés:

megadja a sokak által vágyott nyugalmat is?

Meg, ugyanis nem kell aggódni a közelben robogó Dózsa György út okozta mellékhatások miatt; a forgalom zaja elkerüli az utcát, lehetőséget adva arra, hogy egy rázós munkanapból hazaérkezve nyugodtan pihenhessünk, és egy legfelső szintes lakás ablakából kipillantva Buda panorámájában gyönyörködve zárjuk a napot.

Otthon is közösségben

A 13. kerület még íródó történetéből kivehetjük a részünket, ha a kerület szívében épülő Park West lakópark lakásainak egyikét választjuk otthonunknak, ahol a sikeres első fázist követően nemrégiben indították el a Park West 2 ütemet.

A Szabolcs utca 15–25. szám alatt 30 és 120 négyzetméter alapterületű, egy–öt szobás, akár belső kertes lakások között is szemezgethetünk, vagyis a garzont és családi otthont keresők is válogathatnak az opciókból.

Néhány évvel ezelőtt talán nem gondoltunk rá, hogy az utopisztikus jövőt ábrázoló filmeken látott lakóparkok már 2020-ban megérkeznek. Bár a repülő kocsikat még hiába fürkésszük az égen, de a Park West számos olyan újszerű közösségi szolgáltatást kínál, amelyről korábban csak fantazmagóriában jelentek meg pillanatképek.

Mert hát valljuk be, egy prémium car-sharing szolgáltatás nem mindennapos egy magyarországi lakópark életében, és viszonylag kevés helyen lehet helyi közösségi könyvtárban olvasni.

Igazodva a megváltozott világ irányította trendekhez, a Park Westben a munka és a magánélet egyensúlyára is odafigyelnek: relaxációra és munkavégzésre egyaránt bevethető közös nappalit alakítanak ki, melyben külön figyelmet kapnak a business corner szolgáltatások, tehát a közösségi élményért nem feltétlenül kell elhagyni a házat.

A kifinomult stílusú társasházban mindennel felszerelt szerszámos raktár, valamint huszonnégy órás csomagküldési és -felvételi pont is helyet kap még – ez pedig a jelent és a közeljövőt tekintve fontos és nélkülözhetetlen alternatíva.

Csak okosan

Az optimális otthon mindannyiunknak mást jelent, de aligha járunk messze az igazságtól, ha a napjainkat meghatározó okoseszközöket legtöbben a létfontosságú kategóriába soroljuk.

Éppen ezért a Park West lakásainak alapcsomagjában megtalálhatóak a legmodernebb okos megoldások a központi egységtől kezdve, az okos dugaljon át a távoli fűtésvezérlésig, míg a Smart+ elsősorban azoknak szól, akik hosszútávon kényelmesebbé tennék a lakásukat, és a mostanság megkerülhetetlennek tűnő energiatakarékosságra is gondolnak.

A prémium Smart+ környezettudatos működése során hőszivattyús megoldást, vagyis olyan fűtési rendszert kínál, amely a fűtési energiaigény jelentős részét megtakarítja a környezet energiáját felhasználva.

Idén elég egymillió

Az első ütem átadása valamikor 2021 elejére várható. Pénzügyeket tekintve is kiváló lehetőségnek tűnik, merthogy a projekt az 5%-os áfakörben épül, és ebben az évben elég egymillió forintot befizetni, hogy lekössük a kiválasztott lakást. De ami a legjobb és nem is igazán lehet pénzben meghatározni az az, hogy az újonnan felhúzott lakópark bármelyik, otthon melegével befűtött lakásában egy ajtóbecsukással bezárhatjuk a nyüzsgést.

A cikk elkészítésében partnerünk volt a  Living Homes.

13. kerület | ingatlan | otthon | ajánlat | ötlet

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom