Ezt a várost válaszd, ha külföldön kezdenél új életet!

Tizenötezer külföldön élő nem tévedhet.

Ennyien vettek részt az InterNations, azaz a külföldön élők online közösségének éves felmérésén, amelyből kiderült, külföldiként melyik városban a legjobb élni különböző szempontok – munkalehetőség, megfizethető lakhatás, egészségügy, letelepedés körülményei, munka és magánélet egyensúlya, általános életminőség – alapján. Összesen hatvanhat várost vizsgáltak, de a képet némileg árnyalja, hogy a felmérés még a világjárvány kitörése előtt, idén márciusban készült.

Mindezek alapján a spanyolországi Valencia a legjobb hely külföldiként letelepedni.

A tengerparti város elsősorban az életminőség és a megélhetési költségek tekintetében teljesített jól, továbbá kiváló az egészségügy helyzete és kiemelkedő a kulturális élete, illetve az sem elhanyagolható szempont, hogy a válaszadók kilencvenegy százaléka szerint a helyi lakosok barátságosak.

Spanyolország egyébként remekül teljesített: az általunk is megcsodált Valencián kívül a napfényes Alicante és Málaga, valamint a főváros, Madrid is bekerült az első tízbe.

Közös a négy spanyol városban a rengeteg kiváló lehetőség a szabadidős tevékenységekre, és az egyszerűen megoldható letelepedés – a munkalehetőségeket tekintve viszont már nem ilyen jó a helyzet.

Valenciát és Alicantét Lisszabon követi a dobogón. A portugál fővárost egy ír válaszadó úgy jellemezte, hogy furcsa és egyben csodálatos ország, rengeteg sajátossággal, de az emberek kedvesek, a mindennapok nyugodtak, az ételek és az italok finomak, az időjárás pedig általában kiváló.

A negyedik legélhetőbb város Panama City lett, aztán Szingapúr, a már említett Málaga, Buenos Aires, Kuala Lumpur, Madrid és Abu-Dzabi következik. Közülük Kuala Lumpurban a legkönnyebb letelepedni, plusz pénzügyeket és a lakhatást tekintve is az egyik legjobb a mezőnyben.

A lista végén a kuvaiti Salmiyát (66.) és Rómát (65.) találni – az olasz főváros leginkább a rossz közbiztonság és a politikai helyzet miatt végzett ennyire hátul.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Pixabay)

Alicante | panama city | valencia | életszínvonal | külföld

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom