A grillcsirke az egyik leggyorsabban elkészíthető, egészséges étel, amihez szívesen nyúlunk, ha rövid idő alatt szeretnénk valami finomat tenni az asztalra.
Előnye, hogy a kültéri grill mellett az elektromos, kompakt méretű eszközön is elkészíthető, kedvezőtlen időjárás esetén sem kell lemondanunk a grillélményről. Ha pedig gazdagon fűszerezett salátaöntetet és mézédes barackot társítunk hozzá, a végeredmény igazán izgalmas ízvilágú főétel lesz.
Hozzávalók hat adaghoz:
• 5 evőkanál olívaolaj
• 1 evőkanál balzsamecet
• 1 evőkanál apróra vágott újhagyma
• 1 teáskanál dijoni mustár
• 4 őszibarack
• 4 csirkemell filé
• 2 zacskó csésze rukkola
• só, bors
Elkészítése:
- A grillt magas hőfokon előmelegítjük. Közben egy tálkában összekeverjük az olívaolajat a balzsamecettel, az apróra vágott újhagymával, a dijoni mustárra és a sóval.
- A barackokat kettévágjuk, kimagozzuk, a vágott oldalát beolajozzuk. Olajozott felével lefelé a grillre tesszük, és négy perc alatt készre sütjük. Egy tányérra helyezzük, és félrerakjuk.
- A csirkemell mindkét oldalát megkenjük egy kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint. A grillrácsra helyezzük, és oldalanként legalább 4 percig sütjük. A csirkemell akkor lesz jó, ha a húshőmérő a filé közepébe szúrva 74 Celsius-fokot mutat. Ekkor levesszük a tűzről, és a barackokkal együtt felcsíkozzuk.
- Egy tálba szórjuk a rukkolát, rátesszük a feldarabolt húst és gyümölcsöt, végül meglocsoljuk az öntettel, és már készen is vagyunk.
grillcsirke | barack | gasztronómia | recept | saláta
Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
![](https://roadster.hu/uploads/2024/06/roadster-16-promo.jpg)
Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!