Csökkenti a viteldíjakat a fapados, miután törölték a jegyeit az online utazási irodák

A Ryanair bejelentette, hogy csökkenti a viteldíjait, miután több online platform is „hirtelen” leállította a járataira szóló jegyek eladását, így több üres hely marad a gépeken.

December elején többek között a Booking.com, a Kayak és a Kiwi is kivonta a Ryanair járatait az értékesítésből, így januárban a megmaradó ülőhelyekhez alacsonyabb áron lehet hozzájutni.

A légitársaság ugyanakkor hozzátette, hogy a jelenlegi, márciusban záruló pénzügyi évében nem számít arra, hogy a döntéseknek „érdemi” hatása lenne az utasszámra vagy a profitra vonatkozóan. A cég részvényei ugyanakkor a bejelentés után rögtön esésnek indultak.

A cég és az online platformok között valójában már évek óta tart a feszültség.

A légitársaság „kalózoknak” bélyegezte az irodákat azzal vádolva őket, hogy aránytalanul nagy jutalékot vonnak le. Korábban arra is panaszkodott, hogy az utazási irodák helytelen utasinformációkat adtak meg neki. A platformok viszont az ügyfeleikkel szembeni bánásmód miatt kritizálták a légitársaságot, mondván, a közvetítőn keresztül foglaló utasokat személyes adataik átadására kényszeríti egy bonyolult folyamat során.

A londoni Legfelsőbb Bíróság októberben kétmillió fontot ítélt meg az On The Beach utazási irodának, amely a járvány idején elmaradt utak miatti visszatérítések okán perelte a légitársaságot.

A Ryanair decemberben tizenkét és félmillió utast szállított, ami kilenc százalékkal több, mint az előző évben. A rivális Wizz Airrel ötmillióan utaztak, ami tizenkilenc százalékos növekedést jelent.

A Ryanair egyébként már korábban beharangozta, hogy az utazók kevesebb akciós jeggyel találkozhatnak majd a következő években, és ha ez így megy tovább, valóban felmerülhet a kérdés, hogy tényleg mindig olcsóbbak-e a fapadosok, mint a normál járatok.

(Forrás: Financial Times, képek: Getty Images)

jegyárak | csökkenés | fapados | jegyár | jegyvétel

FOLYTASD EZZEL

Ezeket veszik észre rögtön a légiutas-kísérők, amikor az utas beszáll a gépbe

Ezen a 10 repülőtéren a leglátványosabb a leszállás a világon

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram