Nemcsak a négyezer forintos repülőjegyek kora járt le, újabb drágulást jelentett be a népszerű fapados

Ahogy emelkedik a kereslet, úgy mennek felfelé a jegyárak is.

Michael O'Leary, a Ryanair vezérigazgatója már tavaly nyáron beharangozta, hogy a tíz eurós jegyek kora lejárt, miután az üzemanyagköltségek az egekbe szöktek. Akkor azt mondta, hogy a Ryanair átlagos viteldíjai a 2021-es nagyjából negyven euróról (tizenötezer forintról) körülbelül ötven euróra (tizenkilencezer forintra) emelkednek a következő öt évben.

Most azt tette hozzá, hogy a jegyárak idén tíz-tizenöt százalékkal emelkedhetnek, de nem valószínű, hogy húsz százaléknál nagyobb lesz a drágulás.

Ez részben a kereslet emelkedésének köszönhető: a Ryanair járatainak száma már 2022 utolsó három hónapjában tizennégy százalékkal nőtt, és idén további tíz százalékkal emelkedhet, ami elsősorban az Európába visszatérő amerikaiaknak köszönhetően.

A cég tavaly október és december között 211 millió eurós adózás utáni rekordnyereségről számolt be, ami a megnövekedett utasszámnak és a drágább jegyáraknak köszönhető. A társaság viteldíjai az említett hónapokban tizennégy százalékkal emelkedtek a 2019-es év azonos időszakához képest.

A brit statisztikai hivatal szerint azonban a repülőjegyek árai általánosságban még ennél is jobban emelkedtek, decemberben már több mint 44 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban, ez pedig a legnagyobb növekedés 1989 óta.

Az áremelkedéshez a következő években ez az új költség is hozzájárulhat.

(Forrás: Sky News, képek: Getty Images, Unsplash)

 

Ryanair | repülőjegy | fapados | jegyár

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom