Ahogy a tél derekán elérkezik a farsangi időszak, egyre többünknek támad kedve egy kicsit felülkerekedni a szürkeségen – akár egy vidám buli, akár egy otthoni, családias vacsora formájában. Mi lenne, ha idén nem a hagyományos fánk lenne a sztár, hanem egy különleges farsangi menü, ami garantáltan lenyűgözi a vendégeidet?
Előétel: sajtos-baconös mini palacsinták
Kezdjük egy könnyed, mégis ínycsiklandó fogással: a sajtos-baconös mini palacsintákkal. Ezek a sós falatok nemcsak mutatósak, de pillanatok alatt elkészülnek, és biztosan megalapozzák az est hangulatát. A titok a tésztában rejlik – érdemes egy csipet oregánóval és reszelt parmezánnal feldobni, hogy igazán különleges legyen. A hozzávalók beszerzése pedig gyerekjáték, hiszen akár egy online vásárlás során is a legtöbb hozzávalót egyszerre a kosaradba teheted.
Főétel: mézes-mustáros csirke zöldséges rizzsel
A főételként tálalt mézes-mustáros csirke igazi jolly joker: harmonikus ízvilágával mindenkit levesz a lábáról. A csirkemelleket méz, dijoni mustár és egy leheletnyi szójaszósz keverékével kell bepácolni, majd serpenyőben szépen aranybarnára sütni. Köretként a zöldséges rizs a legjobb választás, amit színes paprikákkal, borsóval és egy csipet curry-vel tehetsz még izgalmasabbá. Az élelmiszer házhozszállítás szolgáltatásnak köszönhetően pedig a fűszereket vagy éppen a rizst is könnyen beszerezheted, miközben a csirkéért a kedvenc hentesedhez érdemes elsétálni.
Desszert: narancsos csokoládés fánk
Ha farsang, akkor fánk – de miért ne lehetne idén egy kis csavarral készíteni? A narancsos csokoládés fánk nemcsak az édesszájúakat ejti rabul, hanem látványos zárása is lehet az estének. A hagyományos élesztős tésztát dobjuk fel egy kevés reszelt narancshéjjal és vaníliával, majd a kész fánkokat olvasztott csokoládéval vonjuk be. A tetejét színes cukorkákkal vagy kandírozott narancsszeletekkel díszíthetjük, hogy igazán ünnepi legyen.
Tedd egyedivé az estét!
A menü mellett a dekorációval is feldobhatod a hangulatot: farsangi álarcok, színes lampionok és vicces kiegészítők megalapozzák a vidámságot. Ha pedig igazán emlékezetessé tennéd az estét, szervezz egy kis jelmezversenyt vagy közös játékot a vendégekkel.
Idén ne hagyd, hogy a tél szürkesége eluralkodjon rajtad – próbáld ki ezt a különleges farsangi menüt, és varázsolj felejthetetlen hangulatot otthonodba!
(Szponzorált tartalom)
A Balaton kapuja: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel
A szenvedély, az árulás és a túlvilág jelenik meg egyetlen, zsigerig ható kortárs darabban a Müpa színpadán

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!