Mindössze hétmillió forintból épült ez a látványos féllombház az erdő közepére

New York állam északi, erdős részén, egy hatvan hektáros, lejtős telken található ez a harminchárom négyzetméteres kabin, mely úgy tűnik, mintha a hegyoldalon lebegne.

A dizájn a manhattani székhelyű Jacobschan Architecture stúdió érdeme, mely

úgy tervezte a házat, hogy azt az építkezésben járatlan és korlátozott költségvetéssel rendelkező telektulajdonosok is felhúzhassák

a lehető legkevesebb alapozási munkával, mindössze húszezer dolláros (körülbelül hétmillió forintos) költséggel.

A házat a környező fákhoz rögzítették, és a deszka építőelemek is a telken található simafenyőkből származnak.

 

Kívülről skandináv fenyőkátránnyal kezelték őket az időjárás viszontagságai ellen, a belső falakat és a mennyezetet lefestették, a padlót pedig átlátszó matt tömítőanyag védi.

Az ingatlant nem lehet autóval megközelíteni, nincs vezetékes víz és villany sem.

Az áramot hordozható generátor biztosítja szükség esetén, míg a fűtésről fatüzelésű kályha gondoskodik. A házat a két tulajdonosa építette a New England-i istállóépítő hagyományok szellemének megfelelően hétvégi kalákában.

Ezekben az ausztráliai kabinokban megölelhetjük a természetet, de ebben a lombkabinban is életünk végéig pihennénk.

(Forrás: Designboom, képek: Jacobschang Architecture)

féllombház | lombház | faház | new york

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom