Gyalogosközpontú sugárúttá alakul a világ legismertebb útja

A Fifth Avenue jelenlegi arca gyökeresen megváltozik. Immáron az autók helyett a gyalogosok kerülnek a középpontba.

Decemberben néhány hétre lezárták az autóforgalom elől New York ikonikus útját, a Fifth Avenue-t, ami hatalmas felháborodást váltott ki a metropolisz lakóinak körében. Most Eric Adams polgármester bejelentette, hogy gyalogosközpontú sugárúttá alakítják át.

Szerinte ez egy új korszak hajnala a világ egyik leglátogatottabb negyedében.

A tervek jól illeszkednek az úgynevezett Open Streets programba és az Új New York tervbe is,

a változások pedig a Fifth Avenue Bryant Parktól a Central Parkig tartó szakaszát érinti majd.

A cél az, hogy a terület kevésbé legyen zsúfolt, biztonságosabbá váljon, a lakosságot pedig a kerékpárok és a tömegközlekedés használatára ösztönözze.

A polgármester elmondása szerint az érintett szakaszon közterületi fejlesztések várhatók, megnövelik a zöldterület nagyságát, fákat ültetnek majd, járdabővítésekkel növelik a gyalogosok terét a sugárút mentén és biztonságosabbá teszik a kerékpározást is.

A projekt várhatóan két év alatt valósul meg városi, állami és magánforrások összességéből.

(Forrás és fotók: TimeOut)

fifth avenue | new york | városfejlesztés | fejlesztés | gyalogos

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom