A legjobb ételeket hozza el a török légitársaság, amit csak el tudunk képzelni a felhők felett.
Májusban a Turkish Airlines bejelentette, a nyolcórás vagy annál hosszabb távolsági járataikon visszatér a fedélzetükre a prémiumszakács-szolgáltatásuk. Az ételek egytől egyig a legmagasabb, éttermi minőségben készülnek a fedélzeten, a Repülő Szakácsok közreműködésének köszönhetően.
"Az elmúlt évben számos alkalommal módosítanunk kellett szolgáltatásaink körét az utasaink és alkalmazottaink egészségének és biztonságának védelme érdekében" – nyilatkozta a Turkish Airlines igazgatótanácsának és végrehajtó bizottságának elnöke, M. Ilker Ayci. Hozzátette: díjnyertes gasztronómiai szolgáltatásuk és a Repülő Szakácsok programjuk a légitársaságot meg tudja különböztetni a többi szolgáltatótól, ezért külön öröm számukra, hogy séfjeik visszatérhetnek a levegőbe,
hogy még magasabb szintű repülési élményt kínáljanak a vendégek számára, valamint az utazást még kényelmesebbé és élvezetesebbé tegyék.
A légitársaság tájékoztatása szerint a repülő séfek csak a legjobb minőségű és legfrissebb alapanyagokat használják a főétkezések során. A menüben pedig megtalálható többek között az afyoni kajamak, a grillezett török húsgombócok pirított cukkinivel, sült pirospaprikával és bulgur pilaffal, továbbá a török ravioli is, melynek elkészítéséhez darált marhahúst, paradicsommártást és joghurtot is felhasználnak.
Az italkínálatban meleg és hideg italok, friss gyümölcslevek és Fly Good, Feel Good wellnessteák is választhatók, de a fedélzeten továbbra is meg lehet vásárolni a járványügyi szempontból fontos higiéniás kiegészítőket, így a maszkokat és a kézfertőtlenítőket is. Az étkezések ideje alatt természetesen a maszk eltávolítható, ezt követően azonban ismét szükséges a viselete.
A legjobb légitársaságok közé tartozó ausztrál Qantas Airways pedig nem először szervez különleges programot, korábban a Nagy-korallzátony és az Antarktisz fölé is elreptette a világot legalább repülőgépből látni vágyó utasait, mielőtt visszahozta volna őket a földre.
(Fotók: Turkish Airlines)
repülés | fine dining | fedélzet | séf | utazás | levegőben
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni
Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!