Ez az apró, tóparti faház pontosan az, amiért annyira szeretjük a finneket

Együtt mozog a természettel, nem akar sokat, cserébe eredeti és nagyszerű.

Egy filmkészítőnek tervezte elvonulós laknak ezt a házat a Porovesi-tó partján a Pirinen & Salo építésziroda. A kabin kialakításakor a tervezők a templomi építészetből merítettek, így a mindösszesen tizenöt négyzetméteres faházikó belseje úgy tagolódik miniben, akár egy templom: főhajó, mellékhajók és apszis – ebben az esetben szentképek helyett a tulaj kedvenc filmposztereivel dekorálva.

A Filmkészítő házikója névre keresztelt nyaralóban a munkastúdió mellett egy fürdőszoba és egy technikai eszközöket tároló helyiség található, valamint egy kis galéria, ahonnan tökéletes a kikukucskálás a természetre.

A kátránnyal bevont faház kívül és belül is tökéletes kreatív elvonulóhely – szerintünk egy nyár alatt itt simán megszületik egy új díjnyertes filmötlet.

(Fotók: Marc Goodwin)

házikó | tópart | templom | finn | fakabin

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom