Kalandos módon szereznek karácsonyfát a finnek

Mindössze tíz euró kell hozzá, és egy fejsze.

A Finn Erdészeti Igazgatóságtól az emberek engedélyt vásárolhatnak, hogy kivágják a saját karácsonyfájukat a kijelölt állami erdők egyikében Kainuuban, Észak-Ostrobothniában és Lappföldön.

Persze be kell tartaniuk néhány szabályt a környezettudatosság és a fenntarthatóság jegyében:

a fa nem lehet magasabb három méternél, és legfeljebb húsz méterre állhat az úttól. Természetvédelmi és kempingterületről még érvényes engedéllyel sem lehet fenyőket kivágni.

Az elmúlt időszakban évente mintegy kétezer-kétezer-ötszáz karácsonyfát vágtak ki a finnek az állami erdőkből.

Nem csoda, hogy Finnország az egyik legcsodálatosabb téli úti cél.

(Forrás: The Mayor, képek: Getty Images)

karácsonyfa | finnország | erdő | karácsony | fenyőfa

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom