Testszégyenítés miatt nekiestek a Finnairnek a testsúlymérés miatt

Sokan már azt is kijelentették, hogy többé nem utaznak a légitársasággal.

Ahogy mi is megírtuk, a Finnair február elején bevezette az egyelőre önkéntes alapon működő testsúlymérési rendszert, mellyel lényegében a repülők rakományának a súlyát szeretnék megbecsülni.

A testsúlyméréssel eleinte nem volt baja senkinek (az első két nap olyan hatszáz önkéntes állt a mérlegre), a légitársaság pedig közölte is még az elején, hogy egyrészt diszkréten és anonim kezelik az adatokat, valamint nem céljuk a testsúly alapján büntetni sem az utasokat.

Azonban mostanra sokan kifakadtak a dolog ellen, például David Hasselhoff lánya is, Hayley Hasselhoff is, aki egy reggeli műsorban azt mondta, hogy a diszkréten kezelés ellenére ez az intézkedés mégis kiváltja az étkezési zavarokkal küzdő utasok nemtetszését. Többen a közösségi médiában diszkriminatívnak nevezték a mérlegelést, és testszégyenítőnek a légitársaságot.

A Finnair az adatokat elvileg május gyűjti, és ezután az eredményeket elküldi a finn Traficomnak, akik megállapítják a friss adatok alapján egészen 2030-ig, hogy milyen átlagos testsúlyokkal számoljon a légitársaság, akik tavaly egy másik, sokaknak nem tetsző és tetsző újítást is bevezetett.

(Forrás: HVG, BBC, fotók: Unsplash)

utazás | finnair | repülő | finnország | testsúlymérés

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram