Testszégyenítés miatt nekiestek a Finnairnek a testsúlymérés miatt

Sokan már azt is kijelentették, hogy többé nem utaznak a légitársasággal.

Ahogy mi is megírtuk, a Finnair február elején bevezette az egyelőre önkéntes alapon működő testsúlymérési rendszert, mellyel lényegében a repülők rakományának a súlyát szeretnék megbecsülni.

A testsúlyméréssel eleinte nem volt baja senkinek (az első két nap olyan hatszáz önkéntes állt a mérlegre), a légitársaság pedig közölte is még az elején, hogy egyrészt diszkréten és anonim kezelik az adatokat, valamint nem céljuk a testsúly alapján büntetni sem az utasokat.

Azonban mostanra sokan kifakadtak a dolog ellen, például David Hasselhoff lánya is, Hayley Hasselhoff is, aki egy reggeli műsorban azt mondta, hogy a diszkréten kezelés ellenére ez az intézkedés mégis kiváltja az étkezési zavarokkal küzdő utasok nemtetszését. Többen a közösségi médiában diszkriminatívnak nevezték a mérlegelést, és testszégyenítőnek a légitársaságot.

A Finnair az adatokat elvileg május gyűjti, és ezután az eredményeket elküldi a finn Traficomnak, akik megállapítják a friss adatok alapján egészen 2030-ig, hogy milyen átlagos testsúlyokkal számoljon a légitársaság, akik tavaly egy másik, sokaknak nem tetsző és tetsző újítást is bevezetett.

(Forrás: HVG, BBC, fotók: Unsplash)

repülő | utazás | finnország | finnair | testsúlymérés

FOLYTASD EZZEL

Egész nyáron marad az ellenőrzés ezen a magyar határszakaszon

Ismét pályázhatnak a magyar fiatalok az ingyenes európai vonatbérletekre

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram