Ezzel az egyetlen trükkel soha többé nem lesz fokhagymaszagú a kezünk

Martha Stewart és a tudomány álláspontja találkozik.

Ha van valaki, akitől konyhai tanácsot nyugodt szívvel elfogadhatunk, az Martha Stewart, aki könyveiben, magazinjában, weboldalán, és most már TikTok-csatornáján is hasznos tippeket oszt meg.

Martha Stewart tizenhárom másodperces videójában bemutatja, hogyan lehet megelőzni azt, hogy fokhagymaillatú legyen a kezünk: rozsdamentes acél kést meleg víz alá tartunk, majd az ujjainkat hozzádörzsöljük a fémfelülethez, így eltűnik róla a fokhagyma illata.

@marthastewart My quick tip for keeping clean and fresh while doing Thanksgiving cooking! #marthacooks #tiktokpartner #learnontiktok #thanksgiving #cooking #tiptok ♬ original sound - Martha Stewart

A BBC Science Focus szakértői utánajártak, hogy valóban működhet-e a praktika. Arra jutottak, hogy a fokhagyma szagáért a kéntartalmú vegyi anyagai felelősek, ezek közül pedig az allicin okozza azt, hogy a kezünk átveszi az illatát. A rozsdamentes acél ötvözet krómot is tartalmaz, ami reakcióba lép a fokhagymából származó allicinnel, így a kezünk helyett a rozsdamentes acél felületéhez tapad.

Amikor legközelebb fokhagymát pucolunk kedvenc magyar vagy olasz ételünkhöz, érdemes kipróbálni a praktikát. Ha pedig mégsem válik be Martha Stewart tippje, a kézmosás még mindig remek lehetőségként ott marad a kellemetlen fokhagymaszag ellen.

(Forrás: Food&Wine, fotó: 19 Crimes, Getty Images)

hámozás | praktika | martha stewart | konyhai | fokhagyma | trükk

FOLYTASD EZZEL

A Balaton kapuja: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel

A szenvedély, az árulás és a túlvilág jelenik meg egyetlen, zsigerig ható kortárs darabban a Müpa színpadán

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom