Sokan érezhették ma az országban, hogy megmozdult a föld a lábuk alatt, több utórengés is várható

Öt nappal az előző után, ma 11 óra 13 perckor majd 11 óra 16 perckor két földrengés is kipattant hazánkban egymás után.

Az epicentrumuk a jelenlegi becslések alapján Gyomaendrődtől tizenegy kilométerre volt, magnitúdójuk pedig elérte a Richter-skála szerinti négyes fokozatot, így a lakosság széles körben érezhette a földmozgásokat.

A földrengések mélysége a manuális kiértékelések alapján nyolc és kilenc kilométeres volt, a következő napokban utórengések is várhatóak.

Eddig Mezőtúr, Békéscsaba, Szarvas, Lakitelek, Békésszentandrás, Kondoros, Öcsöd, Gyomaendrőd, Doboz, Gádoros, Hódmezővásárhely, Kecskemét településekről érkeztek bejelentések a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumba, mely arra kéri azokat, akik érezték a rengést, hogy töltsék ki az oldalukon található kérdőívet.

A nyár elején a magyar határ mellett történt nagyobb földrengés, de a földmozgásoknak nemcsak természetes okai lehetnek.

(Forrás: Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium/Facebook, képek: Getty Images)

Gyomaendrőd | erősség | utórengések | magyarország | földrengés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom