Földrengés volt tőlünk nem messze, az ország fővárosában is érezni lehetett

Az előzetes jelentések szerint 4,2-es erősségű földrengés rázta meg Bosznia-Hercegovina fővárosának környékét hétfő délelőtt.

Mnit a Klix.ba boszniai hírportál az Európai Mediterrán Szeizmológiai Központ (EMSC) adataira hivatkozva közölte,

a földrengés epicentruma Szarajevótól tizenhat kilométerre északra volt, a rengés fészke pedig hat kilométeres mélységben helyezkedett el.

A földmozgást a fővárosban és a környező településeken is érzékelték 9 óra 20 perckor. Helyi beszámolók szerint a rengés néhány másodpercig tartott, és nagyobb károkról egyelőre nem érkeztek jelentések.

Nem olyan rég Magyarországon is volt egy kisebb földrengés.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

 

bosznia-hercegovina | szarajevó | földrengés

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram