Nélküle már el sem tudjuk képzelni a telet

Ha nincs karácsony Kevin nélkül, akkor nincs tél forralt bor nélkül.

Talán kevesen tudják, de kedvenc téli italunk a középkorig visszanyúló hagyományokkal rendelkezik. A fűszerezett, bőségesen cukrozott italt azért találták ki, hogy ízletesebbé tegyék a gyenge minőségű borokat,

másrészről pedig, hogy felmelegítsék a hideg időben az embereket.

A történelem folyamán szinte minden nemzet a saját szájíze szerint alakította a forralt borukat, így érdemes végigkóstolni Európa legjobb italait, hogy megtaláljuk a számunkra leginkább megfelelő receptúrát.

Vin Brulé – Olaszország

A vin brulé olaszul égetett bort jelent, és kifejezetten intenzív ízvilágú, gyümölcsös forralt bort takar.

 

Alapanyaga az észak-olaszországi régióból származó tetszőleges vörösbor, amit aztán szegfűszeggel, fahéjjal, ánizzsal, szerecsendióval, citromhéjjal és narancsszeletekkel gazdagítanak.

Vin Chaud – Franciaország

A provence-i karácsonyi vásárok elengedhetetlen eleme a francia forralt bor, amelynek alapját grenache, syrah és carignan szőlőkből készült vörösborkeverék szolgáltatja.

 

Ezt Grand Marnier-rel, Cointreau-vel és Curaçao-val egészítik ki, hogy aztán fahéjjal és szegfűszeggel fűszerezzék, valamint kínáláskor citrusfélékkel díszítsék.

Glühwein – Németország

Az autentikus német forralt borhoz cabernet sauvignon, víz, narancslé, és narancsszeletek, fahéj, csillagánizs, szegfűbors és borókabogyó is szükséges, az erőteljesebb változatba pedig gyakran kerül az égetett cukor mellé rum is.

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

receptek | tippek | tél | forralt bor | kedvenc | ital

FOLYTASD EZZEL

5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa