A főváros karácsonyi fényeit is utolérte a végzet

Idén nem építi ki a karácsonyi díszítő világítást a fővárosi önkormányzat az általa kezelt helyeken.

Korábban írtunk arról, hogy több európai nagyváros is visszavesz a karácsonyi fényeiből, most pedig a Fővárosi Közgyűlés is így döntött a jelenlegi gazdasági helyzetre tekintettel. Tüttő Kata főpolgármester-helyettes előterjesztését 18 igen szavazattal, három nem szavazat ellenében, nyolc tartózkodás mellett támogatta a testület.

Az intézkedés révén 28,3 millió forintot lehet spórolni, illetve mint írták jelentős szén-dioxid-kibocsátáscsökkentés is elérhető.

Az előbbi összeget az önkormányzat az általános tartalékba csoportosítja át.

Több európai város is spórol a fénnyel, ahol tud, az energiatakarékosság jegyében rövidebb ideid tart az Eiffel-torony kivilágítása, Németországban pedig a boltok lámpáit is lekapcsoltatják éjszakára.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

díszkivilágítás | budapest | rezsi | fények | karácsonyi fények

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom