Ezek a világ legjobb helyei, ha főzni tanulnál

Az utazás és a gasztronómia felfedezése kéz a kézben jár, hiszen egy új kultúrát az ételeken keresztül is megismerhetünk. Azok számára pedig, akik az átlagos turistánál jobban elmélyülnének az országok konyhájában, remek lehetőséget biztosítanak a főzőtanfolyamok, amelyek egy-egy klasszikus étel köré szerveződnek.

Ezek az alkalmak arra is jók, hogy a fantasztikus kikapcsolódás mellett az otthoni főzésünket is kreatívabbá varázsoljuk. De hol is érdemes főzni tanulni?

Firenze

Olaszországban minden nagyobb városban be lehet jelentkezni egy-egy főzőtanfolyamra, így megtanulhatunk autentikus pizzát, házi tésztát vagy eredeti tiramisut is készíteni. Firenzében a Mama Florence főzőiskolát érdemes felkeresni, ahol

az olasz ételekről, borokról és kultúráról tanulhatunk.

Rómában a Montese Cooking Experience-ben toszkán specialitásokat leshetünk meg és sok új információval gazdagodhatunk a lokális forrásból származó, szezonális alapanyagok felhasználásáról is.

Peru

Limában járva lépten-nyomon gasztronómiai kuriózumokra bukkanhatunk, hiszen díjnyertes séfek mellett a helyi asszonyok is szívesen bevezetnek a perui konyha rejtelmeibe. Hector Aguilar Valle séf munkája során négy kontinens Michelin-csillagos éttermeiben dolgozott, Peruvian Cooking Class-on pedig az a célja, hogy

a klasszikus perui ételek és italok elkészítésének titkait adja át tanítványainak egyetlen nap alatt.

Szintén jó lehetőség a Sky Kitchen, ahol tematikus kurzusokon lehet részt venni, így megtanulhatunk ceviche-t, quinoás ételeket és klasszikus ételeket is főzni. A legkezdőbb hobbiszakácsoknak gyümölcskóstoló órákat is tartanak a piacon, nekik azt tanítják meg, hogy az egyes ízletes gyümölcsöket milyen fogások elkészítéséhez tudják felhasználni.

Franciaország

Nem titok, hogy Franciaországban találhatók a világ legjobb főzőiskolái, ám akik csak megízlelnék ezek varázsát, egy egész szemeszter helyett néhány órát vagy napot is áldozhatnak a gasztronómiai élvezetekre. Ezeken a tanfolyamokon klasszikus ételek, desszertek, mellett az igazi croissant elkészítését is megtanulhatják a diákok. A La Cuisine Paris tökéletes választás azok számára, akik autentikus ételeket főznének,

bekukucskálnának a párizsi piacok kulisszái mögé, vagy elsajátítanák a francia péksütemények késztésének alapjait.

Japán

Japánban elsősorban Tokióban érdemes főzőkurzusra jelentkeznünk, hiszen például a Tsukiji Cooking háromórás tanfolyamokon vezet be az autentikus ételek világába, hogy aztán sushit, maki tekercseket, okonomiyakit és robatayakit készítsenek a mesterek a tanítványaikkal.

A diákok az első órát a piac felfedezésével töltik, hogy minden szükséges friss alapanyagot beszerezhessenek.

Ezt követően sajátítják el a japán szakácsoktól a főzési technikákat.

Argentína

A hús szerelmesei hol máshol ugorhatnának fejest a barbecue rejtelmeibe, mint Argentínában?

A helyiek még az otthonaikba is beengedik a turistákat,

hogy megtanítsák nekik néhány óra alatt, hogy a különböző húsdarabokból milyen változatos fogások készíthetők. Sőt, Latin-Amerika egyik legnépszerűbb fogásának, az empanadának a titkait is megismerhetik.

Marokkó

A marokkói konyha ízekben és színekben gazdag,

a főzés iránt érdeklődők számára pedig kihagyhatatlan programokat kínál a Marrákestől csupán húsz percre található Faim d'Epices főzőiskola. A farmon működő oktatási helyen a helyi szakácsok útmutatásai alapján minden nap más menüsort tanulhatunk meg.

Thaiföld

A thai ételek otthoni elkészítése igazi kihívást jelenthet, de nem akkor, ha az alapokat helyben lessük el. May Kaidee kurzusai Bangkokban és Chiang Maiban, vegetariánus ételek köré szerveződnek és gyakran csupán két órásak, így egy zsúfolt napba is jól beilleszthetők. A Chef LeeZ Thai Cooking Class Bangkok ennél magasabbra tette a lécet:

egyetlen nap alatt tizenkét fogás elkészítését tanítja meg a turistákból lett diákoknak.

London

A Bread Ahead Baking School London szívében található, tanfolyamain pedig a kezdőtől a profi szakácsokig bárki részt vehet, hogy megtanulja, miként kell elkészíteni

például az autentikus kovászt és az azon alapuló különböző kenyereket.

Az órák célja, hogy az érdeklődők elsajátítsák a pékségekben alkalmazott technikákat.

Merida

A mexikói konyha tele van ízekkel, a Meridában található Los Dos pedig változatos lehetőséget kínál arra, hogy elmerüljünk a helyi alapanyagokban és kultúrában. A hétórás és félnapos tanfolyamok mellett privát kurzusokon is részt lehet venni, így a gasztronómiai élmény igazán exkluzív lesz.

(Forrás: The Travel, fotók: Getty Images)

tradicionális ételek | főzőiskola | gasztronómia | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom