Örökbefogadható a középkori francia kastély

Bizonyára egyikünk sem hallott még a Château de Vibrac-ról. Ez a középkori kastély rengeteg tulajdonoscsere és civakodás eredményeképp több mint száz éve lepusztulva vár a szebb időkre. A természet már szinte teljesen átvette az uralmat az ódon falak fölött. Igen ám, de megékezett ide is a Dartagnans névre hallgató nonprofit szervezet, és az Adopt un chateau-val karöltve megmentik a kastélyt. Ehhez már csak mi kellünk. 

Több mint háromezer ember a világ hatvankilenc országából csatlakozott már a mozgalomhoz, aminek az a célja, hogy méltó módon restaurálhassák a kastélyt. Közel háromszázezer eurót sikerült már összedobni, ami annyit jelent, hogy a kastélyt már meg tudták vásárolni, sőt, a restaurálás terveinek költségeit is lefedték. A jelenleg is gyűlő összeg pedig immár a környezet, a kert rehabilitációjára megy majd. Mi több, a közösségi erőből újraélesztett kastélyhoz egy kert is jár majd, biogazdaságot szeretnének üzemeltetni.

Az összes adományozót automatikusan felruházzák azzal a joggal, hogy bármikor beléphetnek majd az újáélesztett épületbe.

Terveik között szerepel, hogy a mintegy tizenkét hektáros területen természetközeli kis házakat is létesítsenek majd, ezzel is növelve a közösségi jelleget.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=KQuf2CgRcQs&feature=emb_logo

Fontosnak tartják, hogy a vadregényes környezetet ne semmisítsék meg, odafigyelve végzik majd a munkálatokat, és szeretnék, ha a kastély önfenntartó lenne.

A turizmus egyébként nem elhanyagolható a környéken, ugyanis a Château de Vibrac Cognac községben található, ami az azonos nevű borpárlatáról híres.

Ez nem az első ilyen jellegű kezdeményezés, már két másik projektet sikerre vittek: a Château de la Mothe-Chandeniers és a Château fort de l'Ebaupinay kastélyt szintén közösségi finanszírozásból restaurálják, és tervek szerint 2020-ban el is készülnek. 

Még semmiről sem maradtunk le, pár kattintás, és ötven euróért cserébe elmondhatjuk, hogy egy négyzetcentimétert birtokolunk egy középkori várkastélyból.

Ez is érdekelhet:

774 méteren, egy hegyoldalba épült ez az olasz szentély

Közel a Garda-tóhoz, a Monte Baldóra felkapaszkodván, szerpentines útja mellett olyan kegyhelyre bukkanhatunk, ami még az olaszszakértőket is meglepi.

(A fotók egy része illusztráció, illetve a mothe-chandeniers.com oldalról való.)

ajándék | franciaország | kastély | chateau de vibrac | közösségi finanszírozás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom