Ettől a francia nyaralótól azonnal kedved támad felújítani egy régi pajtát

Gyönyörű és példaértékű projekt, amitől azonnal elönt az ezt én is meg tudnám csinálni-érzés.

Chenac-Saint-Seurin-D’uzet-ben, Charentes-Maritimes-nél újítottak fel egy régi kőpajtát és alakították át varázslatos nyaralóvá. Az átalakítás során megbontották az eredeti pajtaépületet úgy, hogy tágas köztes terek jöttek létre, valamint az óriási üvegablakoknak köszönhetően elképesztően levegős és világos lett az egész ház.

Mindemellett új betonelemeket illesztettek a meglévő kőházhoz, így egy olyan dialógus jött létre régi és új között, melyben teljes a harmónia az anyaghasználat, a szintek, a geometriák és a színek közt.

A nyaraló egész évben használható: míg nyáron a hatalmas ablakokból nézhetjük a napsütötte természetet, télen a fatüzelésű kemence ég csendesen.

Gyönyörű és karakteres ház, szívesen nyaralgatnánk itt minden évben.

(Fotók: Gion von Albertini)

Pajta | franciaország | építészet | nyaraló | ház

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom