Fokozott készültség van érvényben: biztonságos most Franciaországba utazni?

Franciaországban október 13-án, pénteken adták ki a lehető legmagasabb szintű biztonsági riasztást.

Az intézkedésre az iskolai késeléses támadás nyomán volt szükség, az Izrael és Hamász közötti háborúval kapcsolatos további aggodalmak közepette pedig hétezer katonát mozgósítottak a rendfenntartás érdekében.

Nagy-Britannia eközben utazási figyelmeztetést adott ki, amelyben azt tanácsolja a turistáknak, hogy „legyenek elővigyázatosak és kövessék a helyi hatóságok tanácsait”, amikor Franciaországba látogatnak, miután maximális éberségre és védekezésre van szükség közvetlen terrorcselekmény-fenyegetés esetén illetve egy esetleges támadás után.

A Konzuli Szolgálat tájékoztatásában hasonló üzenetet olvashatunk, mint írják," Franciaországban a terrorfenyegetettség szintje magas, egy esetleges terrortámadás bekövetkezése nem kizárható."

Kérjük, tanúsítsanak fokozott éberséget, különösen a forgalmas helyeken és tömegrendezvényeken, és tájékoztassák a rendőrséget minden gyanús tevékenységről."

Több fontos párizsi turisztikai látványosságot is bomabfenyegetés miatt kellett evakuálni a hétvégén: október 14-én, szombaton a Louvre-t és a Versailles-i kastélyt is ki kellett üríteni.

A Louvre dolgozói írásos üzenetet kaptak, amely szerint „veszély fenyegeti a múzeumot és látogatóit”, ezért úgy döntöttek, hogy kiürítik és arra a napra be is zárják az intézményt, hogy elvégezhessék az alapvető ellenőrzéseket. A múzeumban és annak földalatti bevásárlóközpontjában délben megszólaltak a riasztók, és az épületet minden oldalról rendőrök vették körül, amíg a látogatók elhagyták azt. A látványosság vasárnap már a szokásos nyitvatartással üzemelt, miután nem találtak fenyegetést.

Néhány órával a Louvre bezárása után a Versailles-i kastélyt is kiürítették egy névtelen online üzenetben érkező bombafenyegetés miatt.

Párizs eközben drasztikus lépéseket fontolgat a 2024-es olimpiára, olyam döntést hozhatnak, amire korábban nem volt példa

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

párizs | franciaország | készültség | biztonság

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom