Repülőtéri evakuálások és bombariadóik – Erre számíthat, aki most Franciaországba utazik

Franciaországban október 13-a óta a legmagasabb riasztási fokozat van érvényben, az azóta eltelt időben pedig rengeteg bombariadó és egyéb biztonsági riasztás történt. Az őszi szünet, illetve a rögbi világbajnokság miatt a napokban sokan indulnak Párizsba. Mire számíthatnak az utazók most?

A turisztikai látványosságok közelében történt bombariadók és a repterek evakuálása hatalmas káoszt okozott Franciaországban a múlt héten. A legmagasabb fokú biztonsági készültség azt követően lépett életbe, hogy egy húsz éves férfi késes támadás következtében kioltotta egy tanár életét az észak-franciaországi Arras városában.

A most Párizsba utazók azt tapasztalhatják, hogy megnőtt az utcán járőröző katonák száma. Hasonló a helyzet a párizsi repülőterekkel is, ahol negyven százalékkal növelték a  biztonsági szolgálat jelenlétét, rendőrök járőröznek a vasútállomásokon is.

A tömegközlekedési eszközökön pedig fokozottan figyelnek a gyanús, magára hagyott csomagokra. Ezek miatt időszakosan fel is függeszthetik a közlekedést. Az álbejelentések miatti azonban bármikor lehetnek bombariadók is, amelyek elsősorban a közlekedési hálózatokat, az iskolákat és a kulturális központokat érintik.

Tekintve, hogy a fenyegetések eddig hamisnak bizonyultak, jelenleg nincs olyan ország, amelyik azt javasolná állampolgárainak, hogy ne utazzanak Franciaországba.

A váratlan evakuálásokra viszont mindenkinek fel kell készülnie.

A Versailles-i palotát például vasárnap is ki kellett üríteni, az elmúlt napokban bombafenyegetés miatt hétszer került erre sor. Az alapos ellenőrzéseket követően a turisták számára ismét megnyitották a palota  kapuit, a két órás várakozás azonban sokaknak okozott bosszúságot.

A rögbi világbajnokság döntőjére érkezőknek pedig hosszabb beléptetési procedúrával kell számolniuk, így érdemes jóval a kezdés előtt a helyszínre érkezni.

Ahogyan azt a Roadster is megírta, az elmúlt egy hét alatt összesen hetven bombariadó volt a francia repülőtereken, amik következtében legalább százharminc járatot töröltek. Úgy tudni, a riasztások közül szinte mindegyik ugyanarról a svájci e-mail címről érkezett.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty)

terrorfenyegetés | bombariadó | evakuálás | biztonság | terrorizmus

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom