Változások: Három oltással érvényes az igazolás, feloldják a korlátozásokat februártól Franciaországban

Jean Castex miniszterelnök csütörtök este bejelentette: Franciaországban február 2-tól kezdve fokozatosan feloldják azokat a járványügyi korlátozásokat, amiket az ötödik hullám miatt vezettek be, de változások lesznek az oltási igazolás érvényességében is.

Az új döntések értelmében február 2-től Franciaországban nem kötelező a kültéri maszkviselés, az otthoni munkavégzés csak ajánlott lesz, a kulturális és sportrendezvényeken pedig megszűnik a létszámkorlátozás. A több mint egy hónapja zárva tartó éjszakai szórakozóhelyek február 16-án nyithatnak újra,

ettől a naptól kezdve lehet táncolni, állva fogyasztani a vendéglátóhelyeken, s engedélyezett lesz az étel- és italfogyasztás a közlekedési járműveken, stadionokban, színházakban, mozikban.

Ugyanakkor a tizenhat éven felüliek számára hétfőtől kötelező bemutatni az oltottsági igazolást az ötven főnél több embert fogadó nyilvános helyeken, sportlétesítményekben, kulturális intézményekben, mozikban, színházakban, koncerttermekben, vendéglátóhelyeken, hotelekben, vonatokon, távolsági buszokon, belföldi repülőjáratokon.

Szintén döntés született arról, hogy az oltottsági igazolás három adaggal érvényes, a jövőben egy negatív teszt nem elégséges a nyilvános helyekre való belépéshez, kivéve az egészségügyi intézményeket.

A törvény tizenhat éves kortól írja elő az oltottsági igazolás használatát, ugyanis tizenhat éves kortól nem kötelező szülői beleegyezés az oltás felvételéhez. A tizenkét és tizenöt év közöttieknek továbbra is elég a védettségi igazolást bemutatni. A kormány ugyanakkor lehetővé teszi a harmadik adag oltás felvételét a tizenkét és tizenhét éven közöttiek számára is, de nem kötelező jelleggel.

(Forrás: MTI, fotó: Getty Images)

utazás | franciaország | korlátozások feloldása | omikron | járványügyi korlátozások feloldása

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom