Január tizenöttől már vonatra és buszra sem lehet felszállni három oltás nélkül Franciaországban

Már a két oltás és a betegségen való átesettség sem lesz elég rengeteg szolgáltatás igénybevételéhez a franciáknál.

Emmanuel Macron bejelentette, hogy nagyon szeretné megnehezíteni az oltatlanok életét, ezért új szigorításokat léptet életbe tíz napon belül. A friss törvénytervezet szerint

a francia védettségi igazolás január 15-én oltási igazolássá alakul át – vagyis csak azoknak lesz érvényes, akik valóban megkapták a vakcinát és nem azzal szerezték meg, hogy elkapták a fertőzést.

A most hatályos rendelkezések szerint oltási igazolást, vagy egy 24 óránál nem régebbi negatív tesztet kell kötelezően felmutatni a legalább ötven fős nyilvános helyeken Franciaországban.

Ugyanez érvényes a vendéglátóhelyeken felül a vonatokra, buszokra, sportlétesítményekre, kórházakra, valamint a múzeumokra, mozikra, színházakra és a koncertekre is.

Január 15-től azonban az említett helyekre csak úgy lehet bemenni, ha a látogató már megkapta mindhárom oltását. Akik csak egy, vagy két oltást vettek fel, negatív tesztet is fel kell tudjanak mutatni, oltatlanok viszont egyáltalán nem vehetik igénybe a fent sorolt szolgáltatásokat.

(Forrás: HVG, fotók: Unsplash)

francia | védettségi igazolvány | covid | franciaország | oltottsági igazolvány

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom