Ez az európai ország elengedi a védettségi igazolványokat

Újabb lépcsőfokhoz érkeztek a lazítások.

Februárban már több enyhítést is bejelentettek Franciaországban, most pedig érkezik az újabb kör. Eddig oltási vagy egészségügyi igazolványt kellett felmutatni ahhoz, hogy az ember közlekedési eszközre szállhasson vagy olyan nyilvános helyekre léphessen be, mint a múzeumok, galériák, színházak, éttermek és turisztikai látványosságok, mint például az Eiffel-torony.

Március 14-én azonban felfüggesztették az igazolások követelményét,

és már csak akkor van szükség rá, ha valaki idősek otthonában szeretne látogatást tenni. Az intézkedést azonban újra bevezethetik, ha nőnek az esetszámok vagy új, aggodalomra okot adó variáns jelenik meg.

Szintén feloldották a maszkviselési kötelezettséget a legtöbb helyen,

így az üzletekben, éttermekben, edzőtermekben, múzeumokban és munkahelyeken, de továbbra is viselni kell a repülőtereken és az állomásokon, akárcsak a tömegközlekedési eszközökön és a taxiban – a mulasztás 135 eurós bírságot vonhat maga után.

A beutazáshoz viszont továbbra is szükség van az oltottságot, az átesettséget vagy a negatív teszteredményt igazoló dokumentumra,

például uniós Covid-igazolványra. A beutazás részletes feltételeiről a Konzuli Szolgálat oldalán találhatók információk.

Szintén friss hír, hogy hamarosan minden beutazási korlátozást eltöröl Európa legnépesebb országa, ahol már a légitársaságok is elkezdtek leszámolni a maszkkal, míg más helyeken egyelőre még nem ilyen optimisták.

(Forrás: lonelyplanet.com, képek: Unsplash)

covid igazolvány | covid | franciaország | igazolás | védettségi igazolás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom