Frank Sinatra kedvenc koktéljához csak két hozzávaló szükséges

A világsztárok étkezési, italfogyasztási, öltözködési szokásai alapvetően formálják a közízlést. Ha pedig tudjuk azt, hogy kedvenc hírességünk mit fogyaszt szívesen, mi is szeretnénk kipróbálni. Frank Sinatra-rajongóknak ilyen lehet a Rusty Nail koktél.

Akár közel száz éves a Rusty Nail

Az 1960-as években Frank Sinatra a Rat Pack vezetője volt, a színészekből és zenészekből álló csoport kicsapongó életmódjával és az alkohol iránti szenvedélyével szerzett kétes hírnevet. Sinatra és társai gyakran kortyolgatták a Rusty Nail-t. A koktél nagyszerűsége pontosan a hihetetlen egyszerűségében rejlett.

Az ital ugyanis mindössze két összetevőből áll: skót whisky-ből és Drambuie-ből.

Úgy tudni, az első ilyen ital 1942-ben készítették Theodore Andersonnak, mások szerint már 1937-ben is nagy népszerűségnek örvendett New Yorkban. Aztán ahogy jött, úgy ment is a köztudatból. Egészen az 1960-as évek elejéig mellőzték, majd a manhattani 21 Club jóvoltából ismét a figyelem középpontjába került.

Így készül a Rusty Nail

Hozzávalók:

  • 4,5 centiliter skót whisky
    2,5 centiliter Drambuie

Az alapanyagokat Old Fashioned pohárban jégre töltjük, majd bárkanállal megkeverjük. Kedvünk szerint narancs- vagy citromhéj-spirállal, esetleg citrusszelettel díszítjük.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

koktél | alkohol | frank sinatra | ital | whisky

FOLYTASD EZZEL

A három legnagyobb hiba, amit egy olaszországi utazáson elkövethetsz

Ezzel a meglepő hozzávalóval lesz minden eddiginél tökéletesebb a krumplipüré

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram