Kínos baki: más országok látnivalói kerültek bele ebbe a hivatalos imázsfilmbe

A turisztikai minisztérium többször is megerősítést kért a reklámügynökségtől, hogy a videóban felhasznált anyagok sajátok és eredetiek, a cég pedig minden alkalommal ismételten biztosította a minisztériumot arról, hogy az anyagok eredetiségével és tulajdonjogával nincsenek problémák.

Ez azonban nem teljesen így volt, a DDB Philippines nevű ügynökség ugyanis indonéziai rizsteraszokról, az Egyesült Arab Emírségek homokdűnéiről és egy Svájcban leszálló repülőgépről is vágott be képeket abba a turisztikai videóba, amely a Fülöp-szigeteket hivatott népszerűsíteni.

Pedig a Fülöp-szigeteken sincs hiány csodálatos látnivalókból, és rizsteraszokból sem

A reklámcég elnézést kért a "szerencsétlen mulasztásért", Christina Garcia Frasco idegenforgalmi miniszter pedig hangsúlyozta, hogy a videó elkészítéséhez nem használtak fel közpénzt.

A kisfilm a június végén indult, Szeressük a Fülöp-szigeteket című kampány részeként született, és először Sass Rogando Sasot fülöp-szigeteki blogger valamint a francia AFP hírügynökség vette észre a bakit.

Mint a minisztérium elmondta, biztosítani fogja, hogy az ügynökség felelősséget vállaljon a videóért, a cég pedig azzal védekezett, hogy a reklámiparban megszokottnak számít a stockfelvételek használata a hangulatvideókban, de bocsánatot kért, amiért ebben az esetben nem megfelelő videókat választott.

Sajtóközleményükben azt írták, hogy rendkívül helytelen külföldi stockfelvételeket használni a Fülöp-szigeteket népszerűsítő kampányban, és ellentmond a turisztikai minisztérium céljainak, valamint hozzátették, hogy segíteni fogják a minisztérium vizsgálatát.

Ha tökéletes imázsfilmet látnál, akkor ezt és ezt nézd meg!

(Forrás: BBC, képek: Getty Images)

fülöp-szigetek | baki | imázsfilm

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom