Olyan brutálisan meg fognak drágulni nyárra a fürdők, hogy a magyarok már nem nagyon engedhetik meg maguknak

Megemelkedtek a víz- és csatornadíjak, ez pedig valószínűleg a belépőkre is le fog csorogni, méghozzá nagyon keményen. 

A január elsejétől megemelt víz- és csatornadíjak akár több tízmilliós pluszköltséget is jelenthetnek a fürdőknek – írja az rtl.hu-ra hivatkozva a HVG,

amely szerint emiatt akár 10-15 százalékkal is drágulhatnak a jegyek.

A Magyar Fürdőszövetség elmondása szerint a legtöbb fürdő saját kúttal rendelkezik, viszont  a zuhanyzók, vécék és éttermi szolgáltatások, valamint a medencék tisztításakor is a közműhálózatot használják.

A riport szerint a fürdők brutális drágulással néznek szembe:

vannak olyan helyek, ahol a víz díja két és félszeresére, a csatornadíj pedig háromszorosára emelkedett és egyéb alapdíjak is nőttek.

Azt még nem lehet tudni, hogy biztosan nőnek-e a belépők, és a Fürdőszövetség saját elmondása alapján nagyon reménykedik benne, hogy a forgalmon ez majd nem fog meglátszódni, ha pedig mégis, akkor vélhetően lemondanak majd bizonyos szolgáltatásokról a fürdők.

(Fotók: Getty, forrás: HVG)

belépő | strand | drágulás | fürdő | gyógyfürdő

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom