Ha csak egy salátát kóstolsz az ősszel, ez legyen az!

Egy fűszeres lencsesaláta akkor a legjobb, ha csicseriborsó és Halloumi is kerül bele.

Alacsony kalóriatartalma mellett viszonylag gyorsan, negyven perc alatt elkészíthető ez a fűszeres lencsesaláta, amelyet érdemes csicseriborsóval és grillezett Halloumival dúsítani, hogy igazán tartalmas és tápláló főételt kapjunk.

Hozzávalók:
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 lilahagyma felaprítva
  • 20 dekagramm paradicsom feldarabolva
  • 2 teáskanál Harissa fűszerkeverék
  • 25 dekagramm lencse
  • ½ citrom leve
  • 1 tömb Halloumi ½ centiméter vastag szeletekre vágva
  • 40 dekagramm konzerv csicseriborsó lecsepegtetve és leöblítve
  • egy kis csokor petrezselyem durvára vágva
Dresszinghez:
  • 1 evőkanál tahini
  • 3 evőkanál natúr joghurt
  • 2-3 teáskanál Harissa fűszerkeverék
  • 1 teáskanál méz1
  • ½ citrom leve
  • 1 gerezd fokhagyma zúzva
Elkészítése:
  1. Főzzük meg a lencsét, csepegtessük le!
  2. Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és dinszteljük meg a hagymát! Adjuk hozzá a paradicsomot, és hagyjuk, hogy levet engedjen! Fűszerezzük Harissa keverékkel, tegyük hozzá a lencsét, a citromlevet! Főzzük össze két-három percig, majd húzzuk le tűzről, és hagyjuk kihűlni!
  3. Készítsük el a dresszinget! Egy tálban keverjük össze a hozzávalókat, és adjunk hozzá annyi vizet, hogy megfelelő állaga legyen!
  4. A Halloumi szeleteket egyenként, száraz, tapadásmentes serpenyőben, vagy elektromos grillen süssük aranybarnára!
  5. Keverjük a csicseriborsót és az aprított petrezselyem felét a lencséhez!
  6. Tálaláskor a tányér aljára tegyük a salátát, rá az öntetet, majd a grillezett sajtszeleteket, végül pedig szórjuk rá a maradék petrezselymet!
Ez is érdekelhet:

lencse | őszi | vega | sajt | saláta | ősziú

FOLYTASD EZZEL

5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa