Egy fűszeres lencsesaláta akkor a legjobb, ha csicseriborsó és Halloumi is kerül bele.
Alacsony kalóriatartalma mellett viszonylag gyorsan, negyven perc alatt elkészíthető ez a fűszeres lencsesaláta, amelyet érdemes csicseriborsóval és grillezett Halloumival dúsítani, hogy igazán tartalmas és tápláló főételt kapjunk.
Hozzávalók:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 lilahagyma felaprítva
- 20 dekagramm paradicsom feldarabolva
- 2 teáskanál Harissa fűszerkeverék
- 25 dekagramm lencse
- ½ citrom leve
- 1 tömb Halloumi ½ centiméter vastag szeletekre vágva
- 40 dekagramm konzerv csicseriborsó lecsepegtetve és leöblítve
- egy kis csokor petrezselyem durvára vágva
Dresszinghez:
- 1 evőkanál tahini
- 3 evőkanál natúr joghurt
- 2-3 teáskanál Harissa fűszerkeverék
- 1 teáskanál méz1
- ½ citrom leve
- 1 gerezd fokhagyma zúzva
Elkészítése:
- Főzzük meg a lencsét, csepegtessük le!
- Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és dinszteljük meg a hagymát! Adjuk hozzá a paradicsomot, és hagyjuk, hogy levet engedjen! Fűszerezzük Harissa keverékkel, tegyük hozzá a lencsét, a citromlevet! Főzzük össze két-három percig, majd húzzuk le tűzről, és hagyjuk kihűlni!
- Készítsük el a dresszinget! Egy tálban keverjük össze a hozzávalókat, és adjunk hozzá annyi vizet, hogy megfelelő állaga legyen!
- A Halloumi szeleteket egyenként, száraz, tapadásmentes serpenyőben, vagy elektromos grillen süssük aranybarnára!
- Keverjük a csicseriborsót és az aprított petrezselyem felét a lencséhez!
- Tálaláskor a tányér aljára tegyük a salátát, rá az öntetet, majd a grillezett sajtszeleteket, végül pedig szórjuk rá a maradék petrezselymet!
Ez is érdekelhet:
lencse | őszi | vega | sajt | saláta | ősziú
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni
Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!