Huszonöt évig nem emeltek árat, most viszont a duplájára nő a belépődíj a különleges szigeten

Egyre többen szeretnének ellátogatni a Galápagos-szigetekre, a rengeteg turista pedig már veszélyeztetheti az infrastruktúrát és az ökoszisztémát is.

Ezért az ecuadori turisztikai minisztérium bejelentette, hogy augusztus 1-től a duplájára, vagyis százról (körülbelül 36 ezer forintról) kétszáz dollárra (72 ezer forintra) emeli a belépődíjat a szigetre. Azoknak, akik a dél-amerikai Mercosur kereskedelmi blokk valamelyik országából érkeznek, például Argentínából, Brazíliából vagy Peruból, a korábbi ötven helyett száz dollárt kell majd fizetniük. A két év alatti gyermekek állampolgárságtól függetlenül ingyenes a belépés.

A Galápagos-szigetek nemcsak nemzeti, hanem globális kincs is. Közös felelősségünk, hogy megvédjük és megőrizzük ezt a páratlan ökoszisztémát a jövő generációi számára"

mondta Niels Olsen, Ecuador idegenforgalmi minisztere. Mint hozzátette, a bevételt az Ecuador partjaitól ezer kilométerre fekvő szigetek megőrzésére fordítják. Az UNESCO világörökség részét képező hely számos ritka és veszélyeztetett növénynek valamint állatnak adnak otthont, emellett harmincezer ember is él ott.

Egy átlagos évben mintegy 170 ezer turista látogat el oda, de számuk egyre nő. Ez nagy terhet ró a hulladékgazdálkodásra, a víz- és az élelmezésbiztonságra, és növeli annak veszélyét is, hogy a szigetekre invazív fajokat hurcolnak be.

Ecuador egyébként az idei év legkörnyezetbarátabb úti céljainak listáján is helyet kapott.

(Forrás: CNN, képek: Getty Images)

belépés | galápagos-szigetek | áremelés | belépő | ecuador

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom