Ezzel a garnélás egytálétellel repítsd magad a mediterrán tengerpartra!

Csupán néhány egyszerű hozzávalóra, egy üveg különleges salsa verdére és némi garnélára van szükség ahhoz, hogy egy igazán különleges egytálételt készítsünk mindössze harminc perc alatt. Garantáltan ez lesz az új kedvenc gyors esti ételed!

Hozzávalók:

  • 1 ek extra szűz olívaolaj
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 1 kaliforniai paprika apró kockákra vágva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 csésze hosszú szemű rizs
  • 2 csésze alaplé
  • 1 üveg salsa verde
  • só, bors
  • 30 dkg garnéla
  • 1 1/2 teáskanál kömény
  • 1/4 csészényi apróra vágott koriander
  • 1 lime leve

Elkészítése:

  1. Egy serpenyőben olajt hevítünk. Rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, egy percig pirítjuk, hogy az illatanyagai felszabaduljanak.
  2. Hozzáadjuk a rizst, egy percig kevergetjük, majd felöntjük az alaplével, hozzákeverjük a salsát, sózzuk, borsozzuk. Magas lángon felforraljuk, majd lefedjük, csökkentjük a hőt, és addig főzzük, amíg a rizs már majdnem tejesen megpuhul. Időnként megkeverjük, hogy a rizs ne tapadjon le a serpenyő aljára.
  3. Hozzáadjuk a paprikát, a garnélát, a köményt, majd fedő alatt további öt percig főzzük. Az idő elteltével rácsurgatjuk a lime levét, és frissen vágott korianderrel megszórva tálaljuk.

Egy fárasztó munkanap után keveseknek van kedve hosszú időt a konyhában tölteni, így aztán a hétköznapokban különösen felértékelődnek a gyorsan, egyszerűen elkészíthető egytálételek. Ezek közül mutatunk most hármat, amelyek a friss zöldségösszetevőiknek köszönhetően egészségesek és tápanyagdúsak.

(Fotók: Getty Images)

gasztronómia | étel | garnéla | recept | nyári | gyors

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Íme, Dubaj másik oldala, amibe nagyon könnyen bele lehet szeretni
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom