Mit lehet kezdeni egy régi gázfúrótoronnyal? Például ezt!

Vízesés, kert és kinetikus szobrok díszítik az angliai Weston-super-Mare egykori északi-tengeri gázplatformját.

A 450 tonnás fúrótorony az állami támogatással megvalósuló Unboxed fesztivál keretében alakult át a Newsubstance kreatív stúdiónak köszönhetően. A See Monster névre keresztel alkotás alsó szintjéről, tíz méteres magasságból vízesés zúdul alá, míg a legfelső szinten az atlanti éghajlatnak megfelelő növények kaptak helyet. Emellett többemeletes csúszda, médiastúdió, sőt, még egy amfiteátrum is található benne, míg az egykori helikopterleszállópálya kilátóként működik.

Az installáció fókuszába olyan műalkotások kerültek, amelyek a brit időjárást tematizálják,

és úgy tervezték meg őket, hogy bepillantást engedjenek a meteorológia tudományába, valamint ízelítőt adjanak abból, hogy hogyan lehet ezt a tudást a fenntarthatóbb jövő szolgálatába állítani.

Köztük találjuk Ivan Black kinetikus nap- és holdszobrait, amelyek forognak a szélben, és az alkotó jellemzése szerint "annyira mérnöki, amennyire művészi alkotások". Alumíniumból készültek, hogy ellenálljanak a sós tengeri levegő korrodáló hatásának.

Trevor Lee szintén a szelet használja WindNest című installációjában, melyben két levegőben forgó elem a szél- és nap segítségével állít elő energiát.

A műalkotás a megújuló energiával kísérletező Land Art Generator csapattal együttműködésben készült, és a platform kertje, a The Garden Lab öntözőrendszerét látja majd el árammal. A homlokzaton látható csillogó díszítés hatezer, szintén szélben lebegő hártyából áll.

Már arra is születtek tervek, hogy mi legyen az Északi Áramlat gázvezetékkel, ha nem gázt szállítanak rajta.

(Forrás: Dezeen, képek: Ben Birchall/Dezeen)

 

Nagy-Britannia | fenntarthatóság | átalakulás | gáz | kinetikus szobrok

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom